Alzheimercafé

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Alzheimer Afdeling Dordrecht en omstreken, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en Zorggroep Rivas houden dinsdagavond 13 oktober een ontmoetingsavond in verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg. De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 tot circa 21.30 uur.

'Mijn ouders hebben voor mij gezorgd, nu zorg ik voor hen' en 'Ooit hebben we elkaar trouw beloofd tot in de dood'; veel gehoorde uitspraken als ziekte zijn intrede doet. Maar die beloftes - hoe eerlijk ook gemeend - blijken soms onvermoed zwaar. Trouw en gezond blijven kan in vele gevallen alleen als de zorg wordt gedeeld. Hoe, met wie en met wat is het thema van deze avond.

De maandelijkse bijeenkomsten in het Alzheimer Café hebben tot doel een ieder te informeren over vormen van dementie, de gevolgen voor patiënt en familie en om taboes te doorbreken. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Vooraf en na afloop is er volop gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.

Bel voor vragen over dementie de Alzheimer-telefoon 030-6567511: zeven dagen en nachten per week bereikbaar, of raadpleeg de website www.alzheimer-nederland.nl.

advertentie
advertentie