‘Kleine actie’ voor VSN wordt groot succes

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Dankzij Wendy Klop uit Sliedrecht en Jeanine Strop uit Hardinxveld-Giessendam krijgt de VSN (Vereniging Spierziekten Nederland) voor de werkgroep Ataxie van Friedreich een bedrag van meer dan 14.000 euro op hun rekening bijgeschreven. Wendy Klop liep in juli dit jaar de Nijmeegse 4daagse. Zij liet zich sponsoren door vrienden, familie, kenissen en onbekenden voor de VSN. Dit idee was ontstaan toen Wendy een ‘bakkie’ kwam doen bij Jeanine, die aan de Ataxie van Friedreich lijdt. De wens om een paar honderd euro op te halen werd al snel bijgesteld en uiteindelijk is het meer dan 14.000 euro geworden.

Afgelopen zaterdag zijn ze naar Lunteren gegaan om een cheque te overhandigen aan de werkgroep AvF van de VSN. De groep was bijeen op een landelijke spierziekte dag, een goed moment om het totaal bedrag van 14.365.80 te onthullen. Een schitterend bedrag waar iedereen stil van werd. De cheque werd, na applaus, in ontvangst genomen door mevrouw Hilhorst namens het bestuur van de VSN.

,,Het geldbedrag is een prachtig resultaat, waar we heel blij mee zijn. Maar ook de publiciteit voor de VSN is heel waardevol”, zei Hilhorst. Ze gaf Jeanine en Wendy zeer toepasselijk een boeket zonnebloemen. Zonnebloemen staan voor Jeanine voor haar progressieve spierziekte. De bloem draait met de zon mee en zoekt altijd het positieve. Een prachtige actie, die klein begon maar door veel enthousiasme van alle sponsoren tot een groot succes is geworden.

advertentie
advertentie