Winst voor Vriendenschaar

29 november 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Twee seconden voor het einde van de wedstrijd bezorgde supersub Tjeerd Putters zijn ploeg de punten, toen hij zijn laatste schot door de mand zag vallen en Vriendenschaar daarmee de 20-21 overwinning bracht. De wedstrijd die daaraan vooraf ging tussen de streekgenoten GKV en Vriendenschaar bracht alles waarvoor het talrijke publiek naar de nieuwe Gorinchemse sporthal De Hoefslag was gekomen: goed en aantrekkelijk korfbal - met name in de eerste helft - veel strijd, mooie acties en vooral veel spanning met een spectaculair slot.

Het duurde even voor de wedstrijd op gang kwam, pas na 5 minuten opende GKV aanvoerder Willem Roest de score. Daarna golfde het spel met hoge snelheid heen en weer, waarbij veelvuldig werd gescoord door beide teams. Vriendenschaar kwam op 1-3 en bleef tot 6-6 steeds een voorspong nemen, daarna was het GKV dat steeds voor kwam en na de 10-10 halverwege de eerste helft uitliep naar 13-10. Trainer Evert Houtriet wist middels een time-out zijn ploeg weer in het juiste spoor te krijgen en zag in de slotfase van de eerste helft de Mostert-formatie een 13-14 voorsprong bij rust nemen. In de tweede helft kon het hoge nivo van de eerste dertig minuten niet worden vervolgd, maar de spanning vergoedde veel. Beide ploegen hadden in de eerste helft over alle schijven gescoord maar met name de eerste aanvalsvakken van zowel Vriendenschaar als GKV kwamen in het 2e deel moeizaam tot scoren, Vriendenschaar-topschutter Bert Verspuij werd uitstekend in bedwang gehouden door zijn tegenstander Rachid Maachi, die het op zijn beurt aanvallend ook niet kon brengen. In het andere vak was het echtpaar Kop voor de bloemenploeg van grote waarde. Goed gesteund door de weer uitstekend reboundende Mees v.d. Waal van Dijk en de weer in de basis teruggekeerde Milou van Dijk, was het Menno Kop die zijn ploeg in de eerste fase van de tweede helft op een 14-17 voorsprong bracht (waarbij ook een benutte strafworp van Johan de Rover). GKV knokte zich weer terug en kwam door het falende eerste aanvalsvak van Vriendenschaar weer naast de Hardinxvelders en liep na de 17-18 van Krista Kop zelfs uit naar een 20-18 voorsprong. In de laatste vijf minuten zuivere speeltijd liep de spanning hoog op, aanvoerster Krista Kop schoot binnen twee minuten tweemaal raak. In de laatste minuten zagen beide ploegen kansen om te scoren door de spanning verloren gaan en leek een 20-20 gelijkspel de einduitslag te worden.

Echter, de wissel Tjeerd Putters voor de licht geblesseerde Johan de Rover, waardoor Bert Verspuij ging rebounden, werd een gouden wissel toen twee seconden voor tijd de winnende treffer viel en de dolgelukkige Hardinxvelders hun tweede overwinning konen vieren. Door deze overwinning blijft Vriendenschaar meedoen in de strijd om de bovenste plaats, wat aanstaande zaterdag een vervolg kan krijgen als de uitwestrijd tegen koploper Avanti op het programma staat. Deze wedstrijd in sporthal De Viergang in Pijnacker begint om 14.45 uur.

De doelpunten werden gemaakt door: Krista Kop 6 x , Meno Kop 5 x , Johan de Rover 4 x , Bert Verspuij 2 x , en Carola den Dunnen, Milou van Dijk , Mees v.d.Wal van Dijk en Tjerd Putters ieder 1 x.