Leden Rabobanken stemmen in met fusie

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM/SLIEDRECHT - De voorgenomen fusie tussen Rabobank Hardinxveld-Giessendam en Rabobank Sliedrecht-Graafstroom is door de ledenvergaderingen van 1 december goedgekeurd. De aanwezige leden stemden, met 81,5 procent in Hardinxveld-Giessendam en met 95,1 procent in Sliedrecht-Graafstroom, in met het fusievoorstel. De twee banken gaan met ingang van 1 februari 2010 samen verder als één bank onder de naam Coöperatieve Rabobank Merwestroom U.A.

In februari 2009 werd de fusie in Hardinxveld-Giessendam nog afgekeurd door de leden. De bank is daarna met de nee-stemmers in dialoog gegaan. Vragen zijn beantwoord en onduidelijkheden toegelicht. Beide partijen hebben naar elkaar geluisterd en op basis daarvan is het fusievoorstel op een aantal punten aangepast. Dit aangepaste fusievoorstel is op 1 december opnieuw in stemming gebracht.

Belangrijk voor de particuliere leden was dat er, als gevolg van de fusie, geen kantoren gaan sluiten. De nieuwe Rabobank Merwestroom heeft kantoren in Oud-Alblas, Molenaarsgraaf, Sliedrecht, Boven-Hardinxveld en het hoofdkantoor in Beneden-Hardinxveld. De bekende gezichten blijven zoveel mogelijk op de kantoren. Voor de zakelijke leden was vooral belangrijk dat een grotere bank makkelijker specialisten kan behouden en aantrekken.

Ad Riebergen wordt algemeen directeur van de nieuwe Rabobank Merwestroom en Hans van Putten, de huidige directeur van Rabobank Hardinxveld-Giessendam, wordt directeur Bedrijven. Beiden zijn verheugd over de instemming van de leden: ,,De bank die na de fusie ontstaat, heeft een balanstotaal van circa 2,4 miljard euro en 190 fte (full time eenheden). Door deze schaalvergroting kunnen wij onze financiële dienstverlening nog verder uitbreiden en sneller inspringen op nieuwe ontwikkelingen. Ook hebben we samen een stevige buffer voor risico’s. Dankzij de steun van de leden kunnen we nu een sterke, toekomstvaste bank neerzetten, die ook binnen de Rabobank groep weer volwaardig meetelt."

Foto: De ledenvergaderingen waren bij beide banken uitzonderlijk druk bezocht en de feeststemming was na afloop groot.

advertentie
advertentie