Symposium Waardevolle Waarden

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Op initiatief van de agrarische natuurvereniging Den Hâneker vindt vrijdag 11 december vanaf 13.00 uur een symposium plaats met als titel Waardevolle Waarden. De bijeenkomst wordt gehouden in de Til te Giessenburg.

Deze actieve vrijwilligersvereniging, bestaande uit boeren en burgers, werd in 1994 opgericht met als doel het polderlandschap van de Alblasserwaard/Vijheerenlanden leefbaar en beleefbaar te houden. De werkgroepen die zijn ontstaan leveren hieraan vandaag de dag nog steeds hun waardevolle bijdrage. Het agrarisch natuurbeheer, plattelandstoerisme, educatie en de Stichting Zorgboeren Zuid-Holland presenteren zich op deze dag over de volle breedte.

Gastsprekers zullen vervolgens gedurende een interactief gesprek geleid door Teunis-Jacob Slob, voorzitter van het Gebiedsplatform, Veelzijdigboerenland en bovenal boer, hun mening laten horen over onder andere de volgende onderwerpen: Wat heeft het platteland de stad te bieden en andersom? Biedt zonne-energie onze Waard een duurzame toekomst of wint de wind? Hoe worden de Europese gelden eigenlijk gebruikt om de plattelandsregio’s te ontwikkelen? Houdt het moderne watermanagement de polder onder of boven water? Tot slot: wat brengen grensverleggende vernieuwingen in de melkveehouderij ons?

De gasten zijn: Piet IJssels (burgemeester van Gorinchem), Dick Groenenberg (directeur WeKa daksystemen/innovatieawardwinnaar 2008), Carel de Vries van de Stichting Courage, Esther de Lange (Europarlementariër CDA) en het NWP(Netherlands Water Partnership).

advertentie
advertentie