PvdA stelt kandidatenlijst vast

7 december 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De ledenvergadering van de Partij van de Arbeid in Hardinxveld-Giessendam heeft vorige week de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010. Na de benoeming van de huidige fractievoorzitter Kim Putters tot lijsttrekker is nu dus ook bekend wie de rijen achter hem sluiten.

Kim Putters wordt op de kandidatenlijst gevolgd door Joop Kuipers, die op dit moment al raadslid is en actief is op het gebied van woningbouw. Op plaats drie staat de jonge Boven-Hardinxvelder Niek Verkaik. Hij wordt op de lijst gevolgd door de financieel sterke Max van den Bout. Op de kandidatenlijst zijn daarna Koos Kroon, Sanny Kamerman-Prins en wethouder Teun Sluimer te vinden. Allen hebben in het verleden hun sporen verdiend als raadslid en in het geval van Teun Sluimer zelfs als wethouder.

Het verkiezingsprogramma 2010-2014 richt zich op een zeker bestaan voor iedereen. ,,Iedereen telt mee. Dat betekent zorgen voor mensen die dat nodig hebben, een goede uitvoering van de Wmo en het aanpakken van werkloosheid. Eerlijk delen staat centraal. De PvdA zet daarom ook in op een goed ondernemersklimaat in Hardinxveld-Giessendam. Dat zal in positieve zin bijdragen aan de werkgelegenheid. De PvdA wil het aantrekkelijker maken voor bedrijven om in Hardinxveld-Giessendam te blijven of om zich juist te vestigen. Mensen die onverhoopt hun baan verliezen moeten intensief geholpen worden om een nieuwe start te maken. Dit door het vinden van een nieuwe baan of het ingaan van een omscholingstraject. In de tussentijd staat de PvdA voor een sociaal beleid. Ook bij werkloosheid moet een beroep gedaan kunnen worden op een sociale gemeente. Een zekere basis is immers het begin van een positieve vooruitkijkende blik richting de toekomst.

Voor de PvdA staat voorop dat het plezierig wonen moet zijn in Hardinxveld-Giessendam. Vrije tijdsvoorzieningen moeten geoptimaliseerd worden. Met name in Boven-Hardinxveld valt op dit gebied nog veel winst te halen. Zo wil de Partij van de Arbeid graag de horeca stimuleren onder andere door flexibeler om te gaan met sluitingstijden. Ook wordt ingezet op een betere aansluiting van de uitgaansgelegenheden op de behoeften van jongeren. Voor leefbaarheid is ook voldoende woningbouw van belang, juist ook voor starters op de woningmarkt en mensen met een handicap. De PvdA wil er verder aan werken om voor hen een goed aanbod te creëren", aldus de fractie in een persbericht.

advertentie
advertentie