HKC loopt achter de feiten aan

7 december 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Aan de ongeslagen status die HKC drie wedstrijden lang wist vast te houden, kwam zaterdag in Den Haag een einde tegen Ready. HKC heeft het grootste gedeelte van de wedstrijd achter de feiten aangelopen. de ploeg mistte felheid en agressie en moest uiteindelijk een uitslag van 19-18 accepteren.

Na het startsignaal kwam HKC al snel op een 2-0 voorsprong, door een mooi schot van Emiel Deventer en een korte kans van Marlies Bommeljé. Dit is echter het enige moment geweest dat de Hardinxvelders op een voorsprong hebben gestaan, want Ready kwam al snel met een antwoord. De rust kende een stand van 13-10.

Na de rust was het de taak van HKC om het gat te verkleinen en feller in de duels te zijn. De ploeg kon weer aardig aansluiting vinden door mooie vrije ballen van Niels, een benutte strafworp van Astrid en een schot van invaller Menno. In de laatste tien minuten ging het gelijk op, maar die in de laatste tien seconden was het de Haagse ploeg die de wedstrijd besliste: 19-18.

Ook het tweede van HKC heeft nipt verloren: met 18-17 van Oranje Wit uit Dordrecht. Volgende week krijgen de reserves een nieuwe kans tegen Top uit Sassenheim.

advertentie
advertentie