Kerstgedachte en (zelf)reflectie

24 december 2009 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN

Kerst staat voor vrede, hoop en menselijkheid. De jaarwisseling is vooral een tijd van reflectie en goede voornemens. Zullen de Giessenlandse bestuurders en raadsleden zich een spiegel voorhouden of zijn het slechts keizers zonder kleren?

Denken zij bijvoorbeeld aan de man die een positieve boodschap wil uitdragen in witte letters op een zwart dak en vervolgens van rechtszaak naar rechtszaak is gedreven omdat hij de omgeving zou aantasten? Rijst direct de vraag wie er nu wordt aangeklaagd voor de witte sneeuwvlekken op de daken? Wethouder Buddingh zal hier vast 'de mens' als dader zien, want die is naar zijn idee volledig verantwoordelijk voor het klimaat. Maar gelukkig kan hij dit mondiale probleem met zijn 'wijzen' in Hoornaar en Den Haag oplossen door een drietal windmolens in het polderlandschap te plaatsen. Dan daalt de temperatuur en zullen de daken iedere winter geheel wit zijn. Net voor de kerst hebben de bewoners van de polder Giessen-Nieuwkerk een schrijven gehad dat zijn grootse missie door de Gedeputeerden van Zuid-Holland is goed bevonden (weliswaar in strijd met de wens van de Provinciale volksvertegenwoordiging, maar een kniesoor die daar op let). Er mag nog wel een bezwaarbriefje ingediend worden. Het idee dat de kerstdagen en nieuwjaarsdag hier bijzonder geschikt voor zijn, zal gekomen zijn uit de kerstgedachte van menselijkheid.

Zal het bestuur met de feestdagen nog aan de zuidzijde van het Groene Hart denken? Bij Gorinchem-Noord is een bedrijventerrein gepland met een aansluiting op de verbrede A27. Voor burgemeester Boot reden zich op te werpen als Poortwachter van het Groene Hart. In lijn met Nederlands justitieel beleid kan zij niet alles zelf bewaken, dus bewaakt ze alleen de oostzijde. Aan de zuidzijde van het Groene Hart wordt eenvoudig een traliehek van 150 meter hoge windturbines geplaatst, voorzien van knipperlichten en geluid dat menig bedreigend volk en dier uit het Groene Hart weghoudt. Verdwijnende fauna en dode vogels zijn een ingecalculeerd bedrijfsrisico, evenals onverkoopbare huizen, maar daar is zij niet aansprakelijk voor; zij waakt alleen in het oosten.

Gezien de vele tegenstrijdigheden in het beleid lijkt zelfreflectie geen eigenschap van de Giessenlandse bestuurders, bovendien komen er gemeenteraadsverkiezingen aan. Er moet vooruit gekeken worden! Na vier jaar zal de burger weer aandacht krijgen. De PvdA heeft dit al goed door en houdt een enquête over een fietsbrug. Voor de windturbines vonden zij dat niet nodig en daar hadden ze gelijk in. De inwoners hadden zelf al handtekeningen verzameld, maar wanneer de verkiezingen nog ver weg zijn neem je die als doorgewinterde volksvertegenwoordiger natuurlijk niet serieus. Goede voornemens zullen onze lokale politici ongetwijfeld hebben, zoals iedere vier jaar. Voor veel burgers in Giessenburg e.o. gloort er hoop. Hoop dat op 3 maart 2010 de inwoners laten weten dat zij niet geloven in de goede voornemens (oftewel partijpropaganda) van de huidige bestuurders van Giessenlanden. Wij hopen dat u inmiddels van de achterliggende kerstdagen heeft kunnen genieten en wensen u verder nog een hoopvol nieuwjaar toe.

Vereniging Hart voor het Groene Venster

www.hartvoorhetgroenevenster.tk

P.S. Rest nog een vraagje; hoeveel bestuurders zouden er op oudejaarsnacht vuurwerk (= fijnstof) de lucht in knallen?

advertentie
advertentie