Taalcursussen bij SKEW

24 december 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Een praatje maken met bewoners in een pittoresk Frans dorpje, een glas wijn drinken op een terras, de weg vragen in Parijs. Hoe vaak gebeurt het niet dat Nederlanders er tijdens een vakantie in Frankrijk achter komen onvoldoende kennis te bezitten van de Franse taal. De SKEW-cursus Frans voor beginners is voor degenen, die de taal willen leren om het geleerde daarna in de praktijk te brengen. Voor niveau twee hebben belangstellenden een basiskennis nodig van ongeveer een à twee jaren VMBO (voorheen Mavo). Een iets grotere kennis van de Franse taal is wel noodzakelijk bij dit niveau. De cursus is vooral gericht op communicatieve vaardigheden, met name luister- en spreekvaardigheid, waarbij de grammatica dient als ondersteuning. Daarnaast zal een aantal keren de hele lesavond worden gebruikt voor een thema-avond spreekvaardigheid.

De cursus Conversatie Engels voor beginners is bedoeld voor mensen die willen oefenen in dagelijkse gesprekken over eenvoudige onderwerpen. Enige kennis van Engels kan nuttig zijn, maar is niet noodzakelijk. Er wordt verwacht dat de cursist geregeld thuis met behulp van een CD de gesprekken oefent. Het leren van de grammatica vindt ook op kleine schaal plaats maar is ondergeschikt aan het leren en formuleren van bepaalde zinsconstructies en het uitbreiden van de woordenschat. Cursisten krijgen ruimschoots de tijd om tijdens de les met medecursisten te oefenen. Verder wordt aandacht aan uitspraak gegeven.

De cursussen Frans starten op woensdagmorgen 6 januari, de beginnerscursus duurt van 9.00 uur tot 10.30 uur, de cursus voor gevorderden van 10.45 tot 12.15 uur. De cursus Engels start vrijdagmiddag 8 januari en duurt van 13.30 tot 15.00 uur. Beide taalcursussen worden georganiseerd in SKEW-locatie Ducdalf, Scheldestraat 1. Cursusprijs Frans € 65 voor twaalf lessen. Docent: Therese Joosen-Korving. Cursusprijs Engels € 92,50 voor zeventien lessen. Docent: Heleen Andeweg.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan vanaf nu bij de SKEW via telefoonnummer 0184-612771 of via info@stichtingskew.nl o.v.v. nawt –gegevens.

advertentie
advertentie