Hardinxveld naar kwartfinales zaalvoetbaltoernooi

29 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In een nagenoeg volle Oosterbliek zijn maandagavond de laatste beslissingen in de groepsfase van de Trias Champions Cup gevallen. Kozakken Boys, Ameide en Hardinxveld eindigden als eerste in hun poule en plaatsten zich derhalve bij de laatste acht. De grootste verrassing in die kwartfinales is Streefkerk dat zich als één van de beste nummers twee kwalificeerde. Unitas is de andere nummer twee, die nog in het toernooi zit. Daarmee zijn de kwartfinales bekend. Deze worden dinsdag 29 december gespeeld en beginnen om 19.00 uur. De volgende kwartfinales worden dan afgewerkt: LRC-Streefkerk, Heukelum-Ameide, Sliedrecht-Kozakken Boys en Hardinxveld-Unitas.

POULE D

In een tumultueuze wedstrijd won Meerkerk de burenruzie van Stedoco met 5-3 en schakelde hen daarmee uit. Stedoco moest een gelijkspel bereiken, waar voor Meerkerk winst alleen maar telde en dan nog was het afhankelijk van de latere wedstrijd van Kozakken Boys. Toch liet Meerkerk het initiatief aan Stedoco. De counters van Meerkerk waren echter vlijmscherp en dat resulteerde in een 2-1 voorsprong bij rust. Daarna werd het een uitermate vreemde wedstrijd, waarin maar liefst vijf gele kaarten vielen. Eerst werd Meerkerk speler Jeroen van de Haagen naar de kant gestuurd. Stedoco kon van deze man-meer-situatie geen gebruik maken. Toch kwam het op 2-2 na wat verdedigend getreuzel aan Meerkerkse kant. Stedoco-keeper Wilco den Tuinder was de eerste van Stedoco die geel kreeg. Meerkerk profiteerde wel (3-2). Toen den Tuinder op onreglementaire wijze het veld weer in kwam, moest hij opnieuw, nu definitief, naar de strafbank. John Wijnbelt wondt zich daar nogal over op en liet dit op te nadrukkelijke wijze blijken en ook hij kon naar de kant. Met twee man meer werd het 4-2 voor Meerkerk, dat een gewonnen wedstrijd speelde en Stedoco uit het toernooi knikkerde.

Doelpunten: Stedoco: Peter van der Heijden (3x). Meerkerk: Sjoerd Vink (2x), Theo van Zessen, Gert Jan Koekoek, Martijn van der Haagen.

Kozakken Boys wist vervolgens wat het doen moest: winnen van Vuren. Een stunt van Vuren, dat eerder zo knap Stedoco op 2-2 hield, bleef nu uit. Na 14 seconden kon het Vurense draaiboek al worden herschreven, want toen hadden de Boys de eerste goal er al in liggen. Zonder echt tot het gaatje te gaan trok Kozakken Boys met 6-2 aan het langste einde. Vuren eindigde hierdoor als laatste in deze loodzware poule, maar kan het toernooi met opgeheven hoofd verlaten, want het had moedig tegenstand geboden en had het met name SteDoCo en Meerkerk wel heel erg lastig gemaakt. Kozakken Boys werd poulewinnaar en Meerkerk was door deze uitslag alsnog uitgeschakeld, wat voornamelijk het gevolg was van de 9-1 nederlaag tegen Kozakken Boys, waardoor het doelsaldo te matig was.

Doelpunten: Vuren: Ruben Scheurwater (2x). Kozakken Boys: Manu Dagher (3x), Imdat Solmaz (2x), Arjan van Vuuren.

POULE E

Onder aanvoering van topschutter Aart Jan de Wit, hij scoorde viermaal, eiste Ameide de groepswinst voor zich op. Termei klopt Lekvogels in een niet al te boeiende wedstrijd met 8-3. Op die eerste plaats in de poule valt niets af te dingen, want Ameide won driemaal overtuigend. Voor Lekvogels betekende deze nederlaag, dat het nog even billenknijpen werd, want bij winst van Rijswijkse Boys later op de avond dreigde een laatste plaats.

Doelpunten: Ameide: Aart Jan de Wit (4x), Rowan Middelkoop (2x), Robbin Tamming, Robbert Bakker. Lekvogels: Patrick Kersbergen (2x), eigen doelpunt.

Streefkerk was door de winst van Ameide kansloos voor groepswinst, maar zou zich toch nog als nummer twee kunnen kwalificeren. Het moest dan winnen met minimaal twee doelpunten verschil of zelfs met één doelpunt verschil was dat nog mogelijk, wanneer het zelf vier doelpunten of meer zou maken. Het voldeed aan die vereiste, want het won met 7-5 van Rijswijkse Boys, dat als laatste in deze groep eindigde. Streefkerk kon in de wachtkamer, want het moest nog even afwachten wat de ontwikkelingen in de laatste twee wedstrijden zouden brengen.

Doelpunten: Streefkerk: Rutger den Butter, Ruud den Haak, Arie Tuytel, Nick van Vugt, Justus Boel, Robert van Herk, Pieter Lagendijk. Rijswijkse Boys: Maarten Liefaart (2x), Maurice Schopenhouer (2x), Danny Smits.

POULE F

SVW moest met twee doelpunten verschil winnen van Almkerk om nog kans te maken op de groepswinst. Almkerk had een puntendeling voldoende hiervoor. Beide ploegen maakten met deze uitgangspositie er een spannende, maar geen hoogstaande, pot voetbal van. Nadat Almkerk na de pauze een 1-0 achterstand omboog in een 2-1 voorsprong, leek de blauwwit gestreepte ploeg op rozen te zitten. Bij een stand van 2-2 kwam SVW met een man meer te staan en profiteerde daar knap van en kwam weer op 3-2. Het maakte zich op voor de jacht op de gewenste marge van twee, maar een gele kaart voor Bjorn Trapman was een streep door de rekening en kwam Almkerk nog dichtbij de voor hen bevrijdende gelijkmaker. Nu moest het toekijken hoe Hardinxveld het ervan af zou brengen in hun wedstrijd.

Doelpunten: SVW: Patrick van der Zouwen, Mike Venderbos, Dennis Vroegh. Almkerk: Mark van Noorloos, Erwin van Bruggen

Hardinxveld maakte dankbaar gebruik van de misstap van Almkerk en kende weinig problemen met Arkel. Het boekte een regelmatige overwinning, die geen moment in gevaar kwam. Het werd maar liefst 9-1 voor het oppermachtige Hardinxveld. Ondanks hun eerdere nederlaag tegen Almkerk, kwam de poulewinst daarmee terecht bij de ploeg die er het meeste recht op had. Echte uitblinkers heeft het niet, maar vormt een sterk collectief. Arkel eindigde puntloos op de laatste plaats in deze groep en moet volgend jaar dus voorloten.

Doelpunten: Arkel: Rik van Vulpen. Hardinxveld: Wouter Romeijn (3x), Nick van der Woude (3x), Michel Roza (2x), Benjamin de Graaf.

advertentie
advertentie