'Tweemaal Troost' on tour

Nieuws

SLIEDRECHT - Gospelzanger Gerald Troost en zijn oom, de bekende schrijver André F. Troost, gaan samen op tournee. Een bijzondere samenwerking tussen oom en neef, de een lid van de Protestantse Kerk in Nederland, de ander lid van een evangeliegemeente; de een predikant, de ander gospelzanger. Vrijdag 12 maart staan ze in De Lockhorst in Sliedrecht.

Beiden hebben iets met muziek en songteksten, maar er is toch ook sprake van grote verschillen. Twee jaar geleden zijn Troost en Troost begonnen met het schrijven van brieven naar elkaar over uiteenlopende thema's. Al die thema's hebben iets te maken met het christelijk geloof. Wat blijkt? Ondanks allerlei verschillen van inzicht vinden de auteurs elkaar in hun liefde voor het evangelie.

In het boekje, Tweemaal Troost, zijn de brieven gebundeld. In grote lijnen worden overeenkomsten en verschillen verkend: protestantse en evangelische visies passeren de revue. Maar ook zeer persoonlijke belevenissen komen aan bod.

Onder deze toepasselijke naam 'Tweemaal Troost' touren de twee woordkunstenaars door het land. Samen verzorgen zij een avondvullend programma met akoestische muziek en inspirerende woorden.

De muzikale bezetting tijdens de concerttournee bestaat uit Jay-P Beyersbergen op gitaar en Jan Willem van Delft op piano. Ook zullen de zangeres Miranda de Vlieger, saxofonist Thieme Schipper en percussionist Gerard Koudijs meewerken.

advertentie
advertentie