Demonstraties bonbons maken in museum

27 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - ,,Mensen die iets speciaals willen ervaren op het gebied van handgemaakte bonbons met speciale vullingen, die de tong zullen strelen, moeten beslist komen." Ad van der Hoogt verzorgt donderdag 11 maart en woensdag 7 april een demonstratie bonbons maken in Museum De Koperen Knop. Hij gebruikt hiervoor ingrediënten uit zijn eigen fruit- en kruidentuin. Natuurlijk is er ook gelegenheid om te proeven.

Museum De Koperen Knop is voortdurend op zoek naar nieuwe activiteiten. Hierbij ontstond contact met Ad van der Hoogt, die in 2005 zijn ‘makelaarsstafje’ aan de wilgen hing en vervolgens op zoek ging naar een ‘vruchtbare’ invulling van zijn leven na pensionering. Enthousiast startte hij met de aanleg van een ‘tuin van vruchten’, die in de loop der jaren tot volle wasdom kwam en jaarlijks mede vanwege de gedreven aanpak een overvloedige oogst tot gevolg heeft. Aan het verwerken van de vruchten beleeft hij bijna nog meer plezier dan aan het tuinieren.

Dus eigenlijk ‘plukt hij op twee manieren de vruchten’ van zijn tuin. Naast het ver-vaardigen van jams, chutneys, sauzen en sappen heeft hij zich deze winter voor het eerst toegelegd op het maken van bonbons, waarin producten uit zijn fruit- en kruidentuin als ingrediënt worden verwerkt. Graag laat hij anderen proeven en meegenieten van zijn enigszins uit de hand gelopen hobby van ‘bonbonmaker’. Op donderdagmiddag 11 maart is er als primeur een eerste demonstratie en proeverij. Op woensdagmiddag 7 april wordt het programma herhaald.

De demonstraties vinden plaats tussen 13.30 en 16.30 uur op het adres Binnendams 6. Voor meer inlichtingen: 0184-611366 of www.koperenknop.nl.

advertentie
advertentie