Hardinxveld pakt winst in allerlaatste seconde

27 februari 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Een knotsgekke wedstrijd zaterdag op Molenburg. Slecht voetbal, een briesende Rob Colijn en vijf doelpunten waarvan er drie in de laatste tien minuten vielen. Hardinxveld boekte zijn derde zege op rij na de winterstop en de vrije val van SVW op de ranglijst is nog niet tot staan gebracht. Volgens voorzitter Ruben Coolen is er geen enkele reden voor paniek. Handhaving in 2F is het credo bij de streepjes.

Een bizarre wedstrijd zaterdag op sportpark Molenburg waar promovendi SVW en Hardinxveld elkaar troffen. Een na afloop briesende trainer Rob Colijn, kwaad op zijn eigen spelers en boos over de laffe manier van voetballen van zijn tegenstander: ,,Die gasten speelden constant met zes man achter de bal en hadden totaal geen intentie het spel, laat staan een doelpunt te maken”, aldus de boze Gorcumer. Zijn opponent aan de andere kant, Ton Heijstek, wenste over deze volgens hem onterechte kritiek geen woord vuil maken: ,,Dat zijn de woorden van een teleurgestelde trainer. Als het waar is wat Colijn zegt, is het van ons, met maar vier man voor de bal, een uitstekende prestatie om er drie tegen het netje aan te schoppen. Misschien had hij beter hetzelfde spelletje kunnen spelen.” SVW smaakte het zoet der overwinning het laatst op 7 november 2009 toen met 5-1 werd gewonnen van hekkensluiter Wilhelmina’26. Sindsdien zijn de Gorcumers aan een vrije val op de ranglijst begonnen. Toch is er op Molenburg, volgens voorzitter Ruben Coolen, absoluut geen sprake van paniek: ,,Ieder weldenkend mens ziet ons, ondanks de prima start, toch niet als een van favorieten in 2F? Gewoon lekker handhaven, dat is ons credo.”

Colijn moest het zaterdag doen zonder, de wegens privé omstandigheden afwezige, Toefik el Amghar en de geschorste Björn Trapman. Vooraf had hij zijn manschappen de opdracht meegeven behoudend te beginnen. Al na vijf minuten moest hij noodgedwongen dat scenario alweer naar de prullenbak verwijzen. Na een jaar van blessureleed was het Eelke Kraaijeveld die in zijn eerste het beste optreden de bezoekers op voorsprong bracht. De thuisploeg kon daar in het eerste bedrijf bitter weinig tegenover stellen. Wel was er meer balbezit, maar werd er veel te slordig gespeeld met als resultaat dat er voor de thee geen enkele uitgespeelde Gorcumse kans te noteren viel. Tijdens de rust greep Colijn in, Patrick van de Zouwen bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Sander Antonio. Hoewel de ingreep positief uitwerkte in het vertoonde spel, duurde het toch nog tot de 80ste minuut voordat de eerste kans echt opgetekend kon worden. Vlak daarvoor had Benjamin van de Graaf de bezoekers al op een 0-2 voorsprong gebracht. Diezelfde Van de Graaf kwam bij dit doelpunt hard in aanvaring met de Gorcumse sluitpost Geoffrey van de Boor en moest geblesseerd het veld verlaten. Het venijn zat hem echter in de staart van de derby. Binnen twee minuten kwam de thuisploeg langszij. Eerst was het Tugay Tursucu die koppend de aansluitingstreffer maakte en nog geen minuut later schoot Fabian Vroegh met een droge knal de gelijkmaker binnen achter doelman Marco van de Linden. Nog was de Molenburgse koek niet op. In de vijfde minuut van de blessuretijd was het Wouter Romeijn die uit een corner geheel vrij mocht inkoppen en de drie punten mee naar Hardinxveld mocht nemen. Een briesende Rob Colijn verweet zijn ploeg niet bij de les te zijn geweest: ,,Dommer dan dom deze nederlaag. Tweemaal weten die gasten binnen de vijf te scoren, echt ongehoord. Door drie persoonlijke fouten staan wij weer met lege handen. Ze hebben gewoon staan te pitten in het veld.” Collega Ton Heijstek vond dat zijn team een verdiende overwinning had behaald: ,,Met negen uit drie zijn wij uitstekend uit de winterslaap gekomen. Deze overwinning is niet gestolen, zeker als je meeneemt dat er ook nog eens vier van mijn spelers op wintersport waren.”