Anne-Maaike wint jaar lang gratis fruit

22 april 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De tienjarige Anne-Maaike Verhoef gaat een gezond jaar tegemoet. Dinsdag 20 april ontving zij een waardecheque uit handen van Susanne Petra van De Gezonde Regio en Barry Ruitenberg van De Groentetuin. Met deze waardecheque mag zij een jaar lang wekelijks voor tien euro aan fruit kopen bij De Groentetuin in Gorinchem.

De jonge inwoner van Giessen-Oudekerk won deze prijs met een prijsvraag van De Gezonde Regio. De prijsvraag werd uitgezet op zaterdag 20 maart tijdens de landelijke open dag ziekenhuizen. De Gezonde Regio presenteerde zich in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem.

Tijdens deze open dag konden bezoekers meedoen aan een prijsvraag door het gewicht te raden van een grote boodschappentas gevuld met appels. Anne-Maaike Verhoef wist het gewicht heel nauwkeurig te schatten; met de door haar geschatte 17,008 kilogram zat zij slechts 92 gram naast het werkelijke gewicht van 17,100 kilogram.

Anne-Maaike is erg blij met haar prijs en met veel plezier zocht zij haar eerste mand met fruit uit. ,,Ik vind het vooral leuk omdat het zo'n gezonde prijs is en omdat ik nu ook nieuwe vruchten kan uitzoeken die ik nog nooit heb geproefd, zoals papaya.”

Susanne Petra, programmamanager van De Gezonde Regio, is trots dat zij deze prijs mag uitreiken aan Anne-Maaike. ,,De jeugd heeft toch de toekomst en ik vind het mooi om te zien hoe enthousiast Anne-Maaike het fruit uitkiest om straks met haar broertjes en zusjes te eten. Zo zie je ook dat je met relatief kleine initiatieven veel kunt bereiken op het gebied van gezondheid. Het hoeft niet altijd zo ingewikkeld te zijn.”

Bij de Gezonde Regio staan gezondheid en de inwoners van Gorinchem en omstreken centraal. Aan de hand van diverse projecten en samenwerkingsverbanden streeft De gezonde Regio naar een gezonde levensstijl bij elke inwoner. De Gezonde Regio werkte al eerder samen met De Groentetuin. In het kader van project 'Gezonde Levensstijl Bij Kinderen' levert De Groentetuin schoolfruit aan basisscholen in Gorinchem.

De Gezonde Regio is een initiatief van de zorgaanbieders Rivas Zorggroep, RMPI De Grote Rivieren, GGD Zuid-Holland Zuid, de Vereniging van Ondernemende Huisartsen, Zorgbelang Zuid-Holland en Gezondheidsverzekeraar Trias (onderdeel van Univé-VGZ-IZA-Trias).

advertentie
advertentie