Hardinxveld handhaaft zich ondanks verlies bij kampioen

25 april 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELDG'DAM - Dat de beslissingen in de tweede klasse zouden vallen op de laatste speeldagen was lang van tevoren duidelijk in een competitie die bol staat van de spanning. Hardinxveld ging afgelopen zaterdag op bezoek bij koploper De Zwerver dat bij winst kampioen zou worden. Voor de ploeg van trainer Ton Heijstek stonden echter heel andere belangen op het spel. Hardinxveld verloor het duel weliswaar nipt maar kon door de andere resultaten toch opgelucht adem halen en handhaafde zich. Als climax gaan Hardinxveld en Sliedrecht nu komende zaterdag aan de Sluisweg uitmaken wie zich nog plaatst voor de nacompetitie om promotie.

Het treffen tussen De Zwerver en Hardinxveld werd, zoals dat vaak het geval is bij een kampioenswedstrijd, een verkrampt duel. Hardinxveld had aan een punt voldoende om zich definitief te handhaven in de tweede klasse en nam niet al te veel risico. De Kinderdijkers, die over een levensgevaarlijke voorhoede beschikken, werden door de verdediging van Hardinxveld goed in bedwang gehouden. Dit ondanks dat binnen enkele seconden na de aftrap Michel Roza al vol op de enkel werd geraakt en de Hardinxveldverdediger met pijn en moeite de rust haalde.

Bij een doorbraak van de thuisclub stond diezelfde Michel Roza korte tijd later op de juiste plek om in het doelgebied redding te brengen. Hardinxveld toonde zich sterk in de persoonlijke duels die vaak op het middenveld werden uitgevochten waadoor weinig echte kansen voor de doelen ontstonden. Uit een afgeslagen aanval schoot Wouter Romeijn de bal hard over de lat van het De Zwerverdoel.

Na de pauze werd in de ploeg van Sportshop André Vlot de geblesseerde Michel Roza vervangen door aanvaller Benjamin van der Graaf. Halverwege de tweede helft was er dan toch dat ene moment waarin de thuisclub de score openbrak. Ingeleid door balverlies van Hardinxveld speelde Guido Luiten zich vrij voor het doel en schoof diagonaal de 1-0 binnen. Daarna had Hardinxveld ook niet meer de veerkracht om het de virtuele kampioen nog echt lastig te maken. Na doorzetten van Benjamin van der Graaf schoof deze de bal wel voor het doel maar ook toen gaf de thuisclub resoluut een corner weg die niets opleverde. De Zwerver consolideerde zo de 1-0 voorsprong tot het laatste fluitsignaal van arbiter Toorenaar die in de slotfase de gele kaarten voor Hardinxveld lichtvaardig trok. Grootste slachtoffer daarvan werd aanvoerder Jeroen Bakker die aan zijn laatste seizoen bezig is en als boegbeeld in de verdediging de laatste competitiewedstrijd tegen Sliedrecht moet missen. Het kampioensfeest van De Zwerver barstte los maar door het puntverlies van de concurrentie onderin de ranglijst kon Hardinxveld ook vieren dat het zich definitief handhaafde in de tweede klasse.

Komende zaterdag volgt in de derby tussen Hardinxveld en Sliedrecht de apotheose van een turbulent seizoen. De ploeg van trainer Ton Heijstek kan dan als leider in de derde periode bij winst de nacompetitie om promotie binnenhalen. Ook bij puntverlies van naaste concurrent Oranje Wit dat thuis speelt tegen SVW kan Hardinxveld die titel niet meer ontgaan. Echter bij winst van Oranje Wit heeft Sliedrecht aan een gelijkspel voldoende om met die prijs aan de haal te gaan. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.

advertentie
advertentie