'Rabo Bidon Classic fietstocht wordt succesnummer'

27 april 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De routes houdt hij nog even voor zich, maar organisator Kees Klop belooft al wel dat de achtste Rabo Bidon Classic fietstocht een succesnummer wordt. ,,De tochten op zaterdag 12 juni zijn zoals altijd geschikt voor zowel kinderen als senioren. Voor het hele gezin dus."

Organisator Kees Klop: ,,Dankzij wederom een sponsorbijdrage van onze trouwe sponsor de Rabobank, kunnen we alweer voor de achtste keer deze tocht organiseren. Bij deze fietstocht is geen wedstrijdelement ingebouwd. Het gaat niet om de snelheid maar om het plezier en de mooie plekjes die de deelnemers onderweg zien. De tochten zijn zoals altijd geschikt voor zowel kinderen als senioren, dus voor het hele gezin. Er is echter wel gedacht aan de getrainde fietsers en wielrenners. Zij kunnen de tour van 100 kilometer afleggen. Alle routes zijn geheel uitgepijld, wat inhoudt dat de mensen gewoon de pijlen kunnen volgen. Voor de zekerheid krijgt iedereen ook een routebeschrijving mee."

Over de te volgen routes van 25, 45 en 100 kilometer wil Klop niets vertellen. ,,Net als in voorgaande jaren houd ik dat voor me." Wel wil hij kwijt dat de deelnemers bij de start een verrassing krijgen, onderweg een consumptie met appelgebak én na afloop een mooie herinnering. Tevens worden prijzen verloot, beschikbaar gesteld door de plaatselijke middenstand.

Fietsliefhebbers kunnen zich zaterdag 12 juni tussen 9.00 en 12.00 uur inschrijven bij het OKK-gebouw, Rijnstraat 1a in Hardinxveld-Giessendam. Klop: ,,Bordjes staan klaar om de weg naar het inschrijfpunt te wijzen. In het OKK-gebouw is ook kleed- en wasgelegenheid. We hopen op een mooie dag met veel tevreden fietsers. Daar doen we het voor."

De deelnemers hoeven zich niet te haasten want tot 18.00 uur kunnen zij hun stempelkaart inleveren. Deelname kost vijf euro per persoon. Vanaf woensdagavond 5 mei beginnen ook de trainingsritten weer. Wie in het bezit is van een racefiets kan zich om 19.00 uur melden op de parkeerplaats voor de Rabobank in Neder-Hardinxveld. Klop: ,,We gaan op woensdagavond altijd een rondje fietsen met een groepje wielrenners. We beginnen niet te fanatiek, maar uiteindelijk kan iedereen in juni fluitend de 100 kilometer afleggen. Die wekelijkse training is belangrijk om een goede conditie op te bouwen."

Voor meer informatie: Kees Klop, 0184-616084 of 06-51779199 en Leo van Wijngaarden, 0184-411163.

advertentie
advertentie