Werk en water in project Merwepoort

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM – Een goedbezochte informatiebijeenkomst in De Drijvershof aan de Nassaustraat vormde vrijdagmiddag de aftrap voor de verkoop van 21 bedrijfs- en kantoorunits en 18 storageunits die op een bijzondere locatie worden gerealiseerd. Bedrijfsverzamelgebouw Merwepoort wordt namelijk gebouwd op een fraaie zichtlocatie tussen het Kromme Gat en de Rivierdijk. Ontwikkelaar van het project is Merwestreek Projecten. De realisatie is in handen van Bouwmaatschappij Merwestreek.

Door Ria Scholten

Ruim voor aanvang van de informatiebijeenkomst is al een flink aantal, vooral plaatselijke, ondernemers aanwezig. Tekeningen worden bekeken en de eerste reacties zijn enthousiast. ,,Het is een mooi project en in Boven-Hardinxveld is op het gebied van bedrijfshuisvesting lange tijd niet gebouwd”, verklaart één van de aanwezigen de hoge opkomst. De belangstelling gaat vooral uit naar de storageunits en bedrijfshallen, maar er wordt ook veel informatie ingewonnen over de kantoren die in combinatie met een bedrijfshal worden gerealiseerd. Al snel worden de eerste opties genomen.

Lange tijd werd de uitstraling van de locatie, die is gelegen tussen Beneden- en Boven-Hardinxveld, bepaald door hoog opgestapelde keten en dat gaat nu rigoureus veranderen. De artistimpression van het door architect Jan Buijs ontworpen gebouw ziet er veelbelovend uit. Strakke vormen zorgen voor een rustige en functionele uitstraling. De kantoren zijn aan de buitenzijde goed herkenbaar aan de lichtgroene gevels die van staal worden vervaardigd. De bedrijfsruimten vallen op door het lichtgrijze metselwerk met daarin opgenomen de lichtgele overheaddeuren.

,,De meeste verdiepingen verspringen ten opzichte van de onder- en bovenliggende etage en dat zorgt ervoor dat het gebouw naadloos aansluit bij de trapsgewijze vorm van de dijklichamen”, legt projectontwikkelaar Tom van Keulen van Merwestreek uit. ,,Op de begane grond bevinden zich de bedrijfsruimten en een deel van de parkeervoorziening. De eerste verdieping biedt onder andere plaats aan de kantoorruimten die bij de daaronder gelegen bedrijfsruimten behoren. De storageunits op die etage en de ruimtes op de tweede en derde verdieping zijn bereikbaar via een hellingbaan. Op de tweede verdieping bevinden zich bedrijfsunits van verschillende grootte en een groot parkeerdek. Als vóór de zomervakantie zestig procent van het project verkocht is kan de eerste paal in september de grond in”, vertelt Van Keulen tot besluit. Oplevering kan in dat geval plaatsvinden in september 2011.

Meer informatie over het project is verkrijgbaar bij Merwestreek Projecten, telefoon 0184-612347, Alblasserwaard Bedrijfsmakelaars en Taxateurs, telefoon 0184-670733 en bij Van Vliet Bedrijfsmakelaars, telefoon 0184-424242. Zie ook www.merwepoort.nl.

advertentie
advertentie