Reis in de tijd in De Lange Wei

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Een film, een historische bruidsmodeshow, het taxeren van kunst en kitsch en een tour door de Kroondomeinen bij Apeldoorn. Tijdens een historische week gingen bewoners, medewerkers en bezoekers van woonzorgcentrum De Lange Wei terug in de tijd.

De historische week startte met een film over de hoepmaker. Na deze film liet de heer Dubbeldam van de Historische Vereniging cliënten dia’s zien van unieke plekjes in de gemeente.

Een bruidspaar en een bruidsmeisje kwamen dinsdag in een donkergroene Aford uit 1930 aangereden: de start van de bruidsmodeshow. Diverse bruidsjurken werden geshowd, waarvan de oudste 64 jaar was en de nieuwste jurk zes weken. De eregasten waren bruidspaar Pichot, zij waren deze dag 55 jaar getrouwd. Woensdag kon kunst en kitsch getaxeerd worden in De Lange Wei. Een visschaal van honderd jaar oud werd getaxeerd voor 200 euro. De eigenaar had deze schaal voor slechts één euro gekocht.

Op donderdag stond een oranje dagtocht naar de Veluwe op het programma. De cliënten genoten van een uitgebreide koffietafel in Hoenderloo, waarna ze een tour maakten door de Kroondomeinen bij Apeldoorn. Op de terugreis kreeg iedereen een exemplaar van het blad Vorsten, aangeboden door uitgeverij Sanoma.

advertentie
advertentie