Aubade valt in het water

30 april 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - EMS en Koninginnedag, normaal gesproken een mooie combinatie. De aubade van 30 april viel echter letterlijk in het water. In verband met de regen was EMS na twee nummers genoodzaakt om te stoppen met spelen. Niet omdat de leden zelf niet tegen regen kunnen, maar omdat de instrumenten niet tegen vochtigheid kunnen en EMS daardoor het risico liep tegen honderden euro´s reparatiekosten aan te lopen. ,,Voor alle mensen die aanwezig waren en de kinderen die hard hebben geoefend op de liedjes, begrijpt het bestuur van EMS dat het jammer was dat de aubade vroegtijdig is gestopt. EMS rekent op wederzijds begrip voor deze situatie. Hopelijk dat het volgend jaar weer een zonnige Koninginnedag mag worden, waarbij er net zoveel publiek aanwezig is als vandaag", aldus het bestuur.

De kinderen die het slechte weer trotseerden, konden nog wel de ballonnen van Oranjevereniging 'Oranje Trouw' loslaten. ,,Ook was het leuk dat vele gedecoreerden in ons dorp een uitnodiging van de burgemeester hadden aangegrepen om de aubade mee te vieren, ook al moesten zij vanwege het weer naar binnen vluchten om daar nog te kunnen genieten van een kopje koffie of een oranjebittertje."

Na de aubade bij het gemeentehuis, begonnen mannenkoor Asaf en mandolineorkest 'de Plektrum Melodisten' aan hun optreden in respectievelijk 'Pedaja' en 'De Lange Wei'. De senioren hadden veel waardering voor de muziek.

advertentie
advertentie