Netwerkbijeenkomst cultuureducatie voor scholen en cultuurinstellingen

28 mei 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – RAAK! in cultuur houdt woensdag 9 juni haar eerste netwerkbijeenkomst cultuureducatie voor alle scholen en culturele organisaties in de regio. Basisscholen en docenten uit het voortgezet onderwijs kunnen op deze ‘cultuureducatiemarkt’ rechtstreeks kennismaken met de workshops, projecten en andere spannende cultuureducatieve belevenissen die de regionale cultuurinstellingen voor de leerlingen in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden komend schooljaar in petto hebben.

RAAK! in cultuur wordt ondersteund door acht gemeenten in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Ondermeer maken deze gemeenten het mogelijk dat alle leerlingen in de regio elk leerjaar kunnen deelnemen aan tenminste één cultuureducatieve workshop.

RAAK! in cultuur is een cultuurparticipatiebureau dat zich richt op cultuureducatie, amateurkunst en volkskunst. RAAK! in cultuur wil de komende jaren zoveel mogelijk inwoners van de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden geraakt laten worden door kunst en cultuur. De medewerkers van het bureau bemiddelen tussen cultuurmakers en scholen. Zij stimuleren en adviseren iedereen die actief is op het gebied van kunst- en erfgoededucatie. RAAK! in cultuur is er voor kunstenaars, muzikanten en toneelspelers, voor harmonieën, toneelgezelschappen, koren en dansgroepen en voor musea, kunstcentra, fotografie- en filmclubs. Voor iedereen in de streek die een passie koestert voor kunst en cultuur.

De netwerkbijeenkomst wordt gehouden in Beatrix De Burght, Hoefslag 6 in Gorinchem. Het programma begint om 13.30 uur. Voor meer informatie bel 088-2358600 of mail naar info@raakincultuur.nl.

advertentie
advertentie