Kampioenschap voor mixed team LTC De Merwede

31 mei 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De KNLTB had het competitieprogramma niet spannender kunnen samenstellen. Op de slotdag van de competitie speelden de nummers een en twee van de ranglijst tegen elkaar om het kampioenschap. Het mixed team van de echtparen Edwin en Estella Muilwijk, Leo Timmer en Ilonka Wendels en Chris en Janet van Andel was nog ongeslagen en had al zes wedstrijden gewonnen. LTC De Merwede had op de slotdag tegen Heer Jan aan twee gewonnen partijen genoeg om de titel te pakken. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een zinderende wedstrijd.

De wedstrijd begon met de dames enkel partij. Janet van Andel speelde die tegen een zeer sterke tegenstandster. Deze dame uit Heerjansdam had een aantal jaren niet gespeeld en was daardoor gezakt in speelsterkte. Ze had echter op behoorlijk niveau getennist en dat bleek in deze openingspartij. Janet bood dapper tegenstand, maar was niet opgewassen tegen het goede spel van haar opponent. De setstanden 1-6 en 0-6 spraken boekdelen.

Vervolgens stapte het echtpaar Muilwijk de baan op voor de mixed dubbel. Edwin startte moeizaam, maar door het goede spel van Estella ging hij ook beter spelen. De eerste set werd daardoor niet eenvoudig gewonnen: 6-4. In de tweede set ging dat een stuk soepeler. Toen gaven Edwin en Estella hun tegenstanders geen schijn van kans. Met 6-2 werd de tweede set gepakt en was de helft van de benodigde winstpartijen binnen.

De hoop was gevestigd op de laatste weken in prima vorm verkerende Chris van Andel. En Chris etaleerde die vorm weer tegen de hardhitter uit Heerjansdam. Met tweemaal 6-1 werd de tweede partij gewonnen en was het kampioenschap een feit. Tijd voor een feestje op de baan. Champagne werd uitgereikt aan de kampioenen. Van Heer Jan kregen de Hardinxvelders een fles wijn. Na dit feestelijke intermezzo werd de wedstrijd vervolgd met de dames dubbel partij. Deze wedstrijd die werd gespeeld door Ilonka Wendels en Estella Muilwijk kende twee gezichten. De eerste set waren de dames van Heer Jan de sterkste en in de tweede set waren Ilonka en Estella de bovenliggende partij. In de derde set kwamen de gasten langszij. De herendubbel moest de beslissing in de wedstrijd brengen. De tegenstander van Chris van Andel in de heren single was een van de dubbellaars van Heer Jan, maar hij was nog aangeslagen van de nederlaag en was niet gemotiveerd genoeg om de baan op te gaan. Ook bleef het af en toe regenen en daarom gaf Heer Jan deze partij op. Hierdoor werd LTC De Merwede zonder de vijfde partij te spelen ongeslagen kampioen. Dit werd daarna uitbundig gevierd in het clubhuis, waarbij de fles van wijn zeer goed van pas kwam.