Kilo’s verliezen en euro’s verdienen

28 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/H'VELD-G'DAM – Wie de periode tussen de zomervakantie en de feestdagen wil benutten om op een verantwoorde manier een aantal kilo’s aan gewicht te verliezen is van harte welkom op de zesde Weight Loss Challange. De afslankcursus die twaalf weken duurt start over twee weken in Sliedrecht én in Hardinxveld-Giessendam. ,,De drie deelnemers die het meeste gewicht verliezen ontvangen een geldbeloning en dat is voor velen een extra stimulans”, vertelt cursusleider Annemarie Boer. Zij is ervaringsdeskundige, want vier jaar geleden viel zij maar liefst twaalf kilo af en sindsdien is zij keurig op gewicht gebleven.

Door Ria Scholten

Stralend en zelfverzekerd vertelt Annemarie hoe de geslaagde afvalpoging haar leven heeft veranderd. ,,Ik heb een verantwoord dieet gevolgd en was in recordtijd twaalf kilo lichter en een heel stuk fitter. Het leek me heerlijk om anderen hetzelfde gevoel van voldoening te laten beleven en daarom ben ik gestart met de cursus Weight Loss Challenge. Veel mensen zijn moe door een verkeerde voeding. In mijn boodschappenkar liggen geen chips, frisdranken en vette producten, maar wel veel verschillende groenten, vruchten en melkproducten. Ook koop ik bewust geen kant-en-klaar producten omdat ze in de regel veel zout bevatten. Het succes van een lijnpoging hangt ook af van de manier waarop je in het leven staat. Als je een mindere dag hebt, grijp dan niet naar een reep chocolade, maar ga iets doen dat afleiding geeft.”

,,Wie deze maand start met de cursus past met de kerst absoluut in een maatje minder”, vervolgt Annemarie haar enthousiaste verhaal. ,,Van het cursusgeld wordt een deel in een pot gestopt die na afloop van de cursus onder de drie beste afvallers wordt verdeeld. Daarnaast hebben we een disciplinepot, waarin de deelnemers een kleine bijdrage moeten storten als ze meer dan een keer verzuimd hebben of negatief gebabbel laten horen. De inhoud van die pot is voor de cursist die de meeste centimeters heeft verloren. Op de laatste cursusavond worden de verloren kilo’s gevierd met een drankje en een verantwoord hapje en worden de prijzen uitgereikt."

Er wordt geen specifiek afslankprogramma gevolgd. De cursisten krijgen tips, wisselen ervaringen uit en soms wordt er samen bewogen. Het meten en wegen gebeurt in een aparte ruimte en blijft dus privé. De kosten voor twaalf weken cursus bedragen zestig euro. Van dit bedrag vloeit meer dan de helft terug naar de prijzenpot. Mensen kunnen zich individueel, maar ook met een groepje aanmelden. De cursus in Sliedrecht begint op dinsdag 14 september in Activiteitencentrum ‘De Havik’ aan de Thorbeckelaan 110. Aanmelden kan via email: info@beau-life.nl of telefonisch: 06-12906695. De lessen in Hardinxveld-Giessendam starten op maandag 13 september in de Lange Wei. Aanmelden kan bij Sandra Blom, email: lafigureadorable@gmail.com, telefoon: 06-20825688.

Foto: Annemarie Boer is niet alleen twaalf kilo lichter maar voelt zich ook een stuk fitter.

advertentie
advertentie