Gymnastiek voor 55-plussers

3 september 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Stramme spieren worden weer soepel in twee gymnastiekcursussen voor 55-plussers, aangeboden door de SKEW.

,,Allereerst Sportfit 50 plus. Spierversterkende oefeningen op het ritme van de muziek met verschillende materialen. Bij de oefeningen is vooral aandacht voor coördinatie, oriëntatie en het geheugen. Ook samenwerken en ontspanningsoefeningen zijn een onderdeel. Stil blijven staan is moeilijk. De les is vooral vrolijk en beweeglijk. Het kopje koffie of thee in het laatste kwartier van de les zien we graag als onderdeel om met elkaar af te sluiten", zegt Ilse Schrier van de SKEW.

,,Daarnaast bieden we MBVO (Meer bewegen voor ouderen, red.) aan. Deze gymnastieklessen zijn afgestemd op de vitale en minder vitale ouderen. Alle bewegingen kunnen zowel zittend als staand gedaan worden. Met verschillende materialen maken we de les sociaal (aandacht voor elkaar en samenwerken), informatief (hoe voorkom ik vallen, veiligheid in huis, red.) en effectief (oefeningen voor de spieren, gewrichten en het geheugen, red.). Kortom: gymnastiek voor iedereen. Ook hier zien we het kopje koffie/thee als onderdeel van de les."

Beide gymnastieklessen gaan dinsdag 14 september van start. Sportfit 50 plus. wordt gegeven van 13.30 uur tot 14.30 uur, MBVO van 14.45 uur tot 15.45 uur. Belangstellenden betalen € 37,50 of € 27,50 (met Waardeburghpluspas) voor twaalf lessen. Aanmelden op het aanmeldingsformulier in de recreatiezaal van de Peulenhof, ingang Venusstraat of via telefoonnummer 0184-612771.

advertentie
advertentie