Laatste week expositie Hollands glorie

3 september 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De expositie Hollands Glorie in museum de Koperen Knop kan nog tot en met zaterdag 11 september worden bezocht. Aardig hierbij is dat in de laatste dagen van deze expositie alle inwoners van Binnendams aandacht zullen schenken aan het thema. De hele buurt ‘Van spoor tot knop’ en een groot aantal tuinen worden ter gelegenheid van de tweejaarlijkse gondelvaart versierd. Dit keer staat deze versiering in het teken van Hollands Glorie.

Op de expositie zijn bijzondere Nederlandse ontwerpen te zien. Van uiteenlopende aard. Voor velen herkenbaar, maar weinigen weten het bijzondere achter deze ontwerpen. Daarover gaat deze expositie, die is ingedeeld in de vakken rood, wit en blauw... en een klein beetje oranje. Veel van de getoonde ontwerpen worden begeleid door iets uit het verleden, waardoor de herkenbaarheid nog beter over komt.

Op de laatste dag van de expositie Hollands Glorie is het tevens Monumentendag. Het museum is dan gratis toegankelijk.

De Koperen Knop is Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam is open van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Het museum voor de Alblasserwaard heeft ook een permanent museumgedeelte, een mooie museumtuin met facetten van de natuurlijke historie van de streek, diverse bijgebouwen en een bijzondere ontvangstruimte voor groepen, lezingen en andere bijeenkomsten. Ook is er een koffiekamer met terras, een bibliotheek en draaien er constant filmbeelden over interessante onderwerpen. Voor inlichtingen: 0184-611366 of koperenknop@planet.nl .Zie ook de website van het museum www.koperenknop.nl.

advertentie
advertentie