Feestelijke opening pand MEE

Nieuws

Bezoekers kregen bij binnenkomst een feestelijk drankje. De kinderen werden vermaakt door ballonartiest Rolando, terwijl hun ouders over de informatiemarkt liepen. Op deze markt konden zij meer informatie krijgen over het dienstenpakket van MEE. MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden is er voor alle mensen met een beperking, ontwikkelingsachterstand, chronische aandoening of autismestoornis, en voor hun omgeving. MEE biedt informatie, advies, bemiddeling en ondersteuning. Dit kan gaan over alle terreinen van het dagelijks leven, van opvoeding tot wonen, van geldzaken tot onderwijs.

Wethouder: ‘Iedereen kan meedoen’ GORINCHEM H’VELD-G’DAM - Groot feest bij MEE, organisatie voor ondersteuning bij leven met een beperking, aan de Edisonweg in Gorinchem. MEE Alblasserwaard en Vijfheerenlanden betrok het nieuwe onderkomen al in mei dit jaar, maar vorige week was de officiële en vooral ook feestelijke opening van het nieuwe onderkomen. De Gorcumse wethouder Jack Oostrum had de primeur. Hij bezocht als eerste een uitgebreide informatiemarkt in het nieuwe centrum en verrichtte daarna de officiele handeling.

Het werkgebied van MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden omvat de gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Graafstroom, Liesveld, Leerdam, Hardinxveld-Giessendam, Nieuw-Lekkerland en Zederik. MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden is onderdeel van de MEE Plus Groep.

Zelfredzaamheid

De officiële opening werd verricht door wethouder Jack Oostrum. In zijn toespraak ging hij in op het feit dat de gemeente Gorinchem wil dat alle burgers mee kunnen doen in de samenleving, ook mensen met een beperking. Na zijn toespraak verzorgde de theatergroep van Syndion een optreden. Bezoekers konden in de BelevingsbuZ van MEE ervaren hoe het is om met een beperking te leven. Ook was er een demonstratie rolstoelvaardigheid en verzorgde de theatergroep van zorgverlener Syndion een wervelend optreden.

Meer ruimte

In mei 2010 is MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden verhuisd naar de Edisonweg in Gorinchem. Door de verhuizing wil MEE haar cliënten beter van dienst zijn. Zo zijn er meer spreekruimtes beschikbaar en is het nieuwe kantoor goed toegankelijk en bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid en de bussen 73, 78 en 79 stoppen op 200 meter van het pand.

uVoor meer informatie of vragen kan men contact opnemen met het Servicebureau, tel: 0900-2020672, of langskomen. MEE is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. E-mail: servicebureau@meeav.nl. Adres: Edisonweg 30, 4207 HG Gorinchem.

:Zie op www.hetkompashardinxveld-giessendam.nl diverse foto’s en een filmpje van Dries de Swart.

advertentie
advertentie