HKC bij de les tegen ODO

2 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In de uitwedstrijd tegen ODO bleek HKC het teleurstellende bezoek aan KOAG van vorige week goed had verteerd. Een opvallend verschil in beleving en spelopvatting was te constateren. Vanaf de eerste minuut domineerden de gasten de wedstrijd. Enig verwijt dat de Hardinxveldse ploeg gemaakt kon worden is dat het tot halverwege de tweede helft duurde voordat echt afstand van ODO genomen kon worden.

In de eerste minuut had Niels Deventer met zijn eerste schot succes en na de snelle gelijkmaker van de thuisclub, bracht aanvoerder Francis Tromp in de vierde en vijfde minuut met twee benutte vrije ballen de score op 1-3. De marge van twee doelpunten bleef in de gehele eerste helft minimaal gehandhaafd. Belangrijk was dat Menno Bakker enkele malen op de juiste momenten wist toe te slaan. De 5-7 ruststand was een magere afspiegeling van het krachtsverschil in de eerste helft. Het duurde tot tien minuten in de tweede helft voordat HKC het verschil met de ploeg uit Maasland ook in de score tot uitdrukking ging brengen. De brigade van trainer Dick van Houwelingen wist uit te lopen naar 7-11. Het warme weer zorgde ervoor dat ook conditioneel het een ander van de ploegen werd gevraagd en ook op dit punt toonde HKC zich de bovenliggende partij. Belangrijk was ook dat als een collectief geopereerd werd en de aanvallen over verschillende schijven liepen, waardoor ODO steeds minder grip kreeg op de Boven-Hardinxvelders. De HKC-schutters slaagden er in de laatste fase in gemakkelijk van afstand de korf te vinden, maar ook de treffer uit een doorloopbal van Emiel Deventer was fraai. Nadat HKC was uitgelopen naar 8-14, scoorde de thuisclub nog twee keer maar het laatste woord was aan HKC-routinier Arnold Tromp: 10-15.

De scores van HKC werden tegen ODO verzorgd door: Niels Deventer (5), Arnold Tromp (3), Francis Tromp, Menno Bakker en Emiel Deventer (ieder 2) en Esther Bot (1).

Zaterdag ontvangt HKC een oude bekende in het Voorburgse VEO. Belangrijke taak voor HKC is om dezelfde instelling als afgelopen zaterdag te tonen en daarmee de tweede plaats die zij nu op de ranglijst inneemt, te verstevigen. Aanvang 16.00 uur.