River Trotters op stoom

10 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De basketbalsters van River Trotters kennen een vliegende start. Squirrels werd met 36-63 verslagen, de derde zege op rij voor de Hardinxveldse formatie.

River Trotters startte met Caroliene Loeve, Erica Post, Jantine Timmer, Rianne Lock en Sandra Rikkers. De eerste minuten van de wedstrijd verliepen erg moeizaam omdat Squirrels in een zoneverdediging stond. Alleen Rianne Lock kwam tot scoren en na vijf minuten spelen keek de Rabobankformatie aan tegen een achterstand van zes punten. Na enkele wissels kwamen de gasten los en werd het eerste kwart afgesloten met een minieme achterstand: 15-14.

De Rabobankdames gingen in het tweede deel feller in de aanval en zetten de guard van de tegenstander onder druk. Deze tactiek had succes en de rust werd ingegaan met een 20-31 tussenstand.

De gasten wilden in de tweede helft de voorsprong uitbreiden, maar dat pakte wat anders uit. De aanval liep niet, passes kwamen niet aan en onder het bord werd veel gemist. Squirrels kwam iets dichterbij, maar Rianne Lock zette haar ploeg weer op het goede spoor. Na het derde kwart was de stand derhalve 28-45. Met de winst bijna op zak werd het vierde kwart gestart. Dat leverde geen problemen meer op: 36-63.

Topscorers waren Rianne Lock en Caroliene Loeve met beiden veertien punten. Vrijdagavond om 21.00 uur spelen de River Trotters thuis tegen Jump 80