Roze lintje voor borstkankerzorg in Beatrixziekenhuis

Nieuws

GORINCHEM - Borstkankervereniging Nederland heeft de borstkankerzorg in het Beatrixziekenhuis, onderdeel van Rivas Zorggroep, wederom onderscheiden met een lintje. De Borstkankervereniging heeft twaalf criteria opgesteld die belangrijk zijn voor een borstkankerpatiënt. Ziekenhuizen die voldoen aan de criteria krijgen van de Borstkankervereniging een lintje.

Het Beatrixziekenhuis onderscheidt zich in haar borstkankerzorg in drie opzichten. Ten eerste door de snelheid van werken. ,,In het Beatrixziekenhuis werken we met diverse specialisten nauw samen in een borstkankerteam", vertelt Sylvia de Jong, chirurg in het Beatrixziekenhuis. ,,Twee dagen in de week is er een speciaal poliklinisch borstkankerspreekuur. Een patiënt met een afwijking in de borst doorloopt binnen een dag alle stappen van de diagnostiek en krijgt aan het einde van de dag de uitslag. Door de korte lijnen is er snel overleg en worden vervolgacties kort daarop in gang gezet." De plastisch chirurgen in het Beatrixziekenhuis bieden patiënten eventueel de mogelijkheid voor een directe reconstructie van de borst aan.

Ten tweede noemt de Borstkankervereniging de hoge medische kwaliteit van het ziekenhuis. Dat betreft het opstellen van het behandelplan, de operatie en nacontrole die in handen is van borstkankerchirurgen. Specialisten in het Beatrixziekenhuis werken nauw samen met andere specialisten uit het Erasmus MC, locatie Daniel den Hoed.

Een derde sterk punt is de goede informatievoorziening. Deze wordt in het Beatrixziekenhuis geleverd door onder andere de mammacareverpleegkundigen. De Jong: ,,De mammacareverpleegkundigen zijn gespecialiseerd in zorg voor en begeleiding van vrouwen met borstkanker. Hierdoor kunnen zij deze vrouwen optimaal begeleiden gedurende het gehele traject."

Doel van de monitor is mensen inzicht te verlenen in hoe de borstkankerzorg in een ziekenhuis georganiseerd is, welke ervaringen andere patiënten met dat ziekenhuis hebben en in hoeverre het ziekenhuis voldoet aan de verwachtingen van de Borstkankervereniging. De monitor kan mensen ondersteunen om - samen met hun huisarts - een gemotiveerde keuze te maken voor een ziekenhuis. De gegevens van het Beatrixziekenhuis zijn op de Monitor Borstkankerzorg te bekijken via: www.borstkanker.nl.

advertentie