Kinderen spelen op nieuwe stek

11 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In het bijzijn van wethouder Eelke Kraaijeveld is bso Splash vorige week officieel geopend. Na enkele toespraken lieten alle kinderen ballonnen op om de opening een feestelijk tintje te geven. Vervolgens voerden zij de openingshandeling uit en waren alle gasten welkom om hun bso te bezichtigen. Tijdens de opening waren diverse activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

De nieuwe buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen die gebruikmaken van de Ichthusschool en De Driemaster (locatie Pietersweer). ,,Bso Splash biedt kinderen buiten schooltijd alle gelegenheid om zich te ontspannen en om zich te ontwikkelen. Enthousiaste gediplomeerde pedagogisch medewerkers bieden de kinderen gevarieerde activiteiten aan, waar zij naar keuze gebruik van kunnen maken. Kinderen kunnen rustig ontspannen binnen de bso, maar ze kunnen ook aan de slag met diverse materialen, creatieve activiteiten, gezelschapsspelletjes en sport- en spelactiviteiten", vertelt locatiemanager Karin de Groot.

De groep biedt ruimte aan maximaal twintig kinderen van vier jaar tot einde basisschoolleeftijd. De bso is in een afzonderlijk deel van Obs De Driemaster gelegen en heeft een eigen directe toegang tot het speelplein. De jongste kinderen van de bso mogen (onder begeleiding van de groepsleiding) daarnaast ook gebruikmaken van het speellokaal van de Driemaster.

Bso Splash is het hele jaar geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 15.00 tot 18.30 uur. De kinderen van de Ichthusschool worden lopend opgehaald door de pedagogisch medewerker van Splash en de (jongste) kinderen van de Driemaster worden ook opgehaald uit het schoolgedeelte. Splash biedt ook voorschoolse opvang en vakantieopvang en opvang op vrijdagmiddag, maar deze opvang wordt niet op de locatie Pietersweer geboden, maar in BSO Kadoze Kaduize aan de Bellefleur.

Splash is onderdeel van Catalpa Kinderopvang. Catalpa verzorgt het vervoer naar Kadoze Kaduize voor kinderen die op vrijdagmiddag gebruik willen maken van de buitenschoolse opvang en tevens wordt het vervoer naar school verzorgd voor kinderen die gebruikmaken van de voorschoolse opvang. De Groot: ,,Zodra de vraag naar buitenschoolse opvang op deze locatie toeneemt, zullen wij overwegen om ook op deze locatie voorschoolse opvang en vakantieopvang te bieden."

Informatie over de kinderopvanglocaties in Hardinxveld-Giessendam is te vinden op www.catalpa.nl of bel met 0184-679155.

advertentie
advertentie