'Onze Roeping Getrouw' start winterseizoen

Nieuws

H'VELD-G'DAM - De Vrijzinnige Geloofsgemeenschap 'Onze Roeping Getrouw' in Sliedrecht start donderdag 27 oktober haar winterprogramma met een pelgrimage rond het thema 'Avondmaal en schilderkunst'. De aanvang is om 19.30 uur.

Onder leiding van beeldend kunstenaar Mark van Praagh en geestelijk verzorger Cisca Peters gaat de gemeenschap op zoek naar de figuren uit het laatste avondmaal. Waarover spraken zij? ,,Na een korte inleiding en brainstorm over het 'oude verhaal' en de gebruiken die wij daar nog van kennen gaan zij met ons op zoek naar eigen vragen en ontmoetingen. Waarover spreken wij ? Dat doen wij onder de inspirerende leiding van Mark van Praagh die gezamenlijk op eigen, vrije en vrijzinnige wijze een avondmaal wil verbeelden. We worden uitgenodigd om een leeg doek te kiezen en daarop een eigen stoel te schilderen - een stoel met karakter. Het geheel van de stoelen wordt in de afronding samengevoegd tot een eigentijds avondmaal. Het geheel van de compositie gaan we tentoonstellen in onze eigen kerkzaal en misschien ook nog elders", aldus de organisatie.

Opgeven kan tot uiterlijk 24 oktober bij C.A. van der Graaf, 0184-413604 of per e-mail c.a.vandergraaf@versatel.nl. Het kerkgebouw is gelegen vlakbij zorgcentrum Overslydrecht.

advertentie