Open dag in bibliotheken

Nieuws

H'VELD-G'DAM - Alle bibliotheken in de regio zijn zaterdag 22 oktober van 10.00 uur tot 15.00 uur open voor het publiek. Voor alle leeftijden is wat te zien, te doen en te beleven.

In Beneden-Hardinxveld worden van 10.00 uur tot 11.30 uur workshops schrijven, vouwkunst met oude boeken en cinekidfilmpjes gegeven. In de laatste les kunnen deelnemers een filmscène verzinnen, een filmdecor maken en vervolgens een filmpje samenstellen. Dit kan allemaal met de online fotofilmstudio van Cinekidstudio.

Van 13.30 uur tot 15.00 uur krijgen bezoekers uitleg over SMS en Twitter. Striptekenaar Bart van der Kraan van Studio Baja geeft dan een workshop striptekenen en een Wii wedstrijd staat op het programma. In Boven-Hardinxveld is van 10.00 uur tot 11.30 uur een filmpresentatie van oude foto's. Van 13.00 uur tot 14.00 uur wordt een film voor kinderen gedraaid en van 14.00 uur tot 15.00 uur een film voor jongeren.

Deze dag is tevens de het startsein voor Nederland Leest, een landelijke leescampagne voor volwassenen. Tijdens de open dag kunnen leden het gratis boek 'Het leven is vurrukkulluk' van Remco Campert meenemen. De bibliotheken zijn onderdeel van regio Zuid-Holland Zuidoost en hebben een groot aanbod van boeken en tijdschriften, DVD's. Wekelijks zijn nieuwe boeken en andere media in de collectie. Deze dag geven medewerkers daar uitleg over.

Zie ook website: www.bibliotheeknetwerkzhzo.nl.

advertentie
advertentie