Kleindieren- en vogelshow in sporthal de Lockhorst

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Vreemde geluiden klinken vrijdag 4 november en zaterdag 5 november in sporthal de Lockhorst. De hal wordt deze keer bezet door het dierenrijk. Kleindierensportvereniging Merwezoom en Vogelvereniging De Vogelvriend houden hun jaarlijkse tentoonstelling. Zo'n vierhonderd dieren bewonen tijdelijk de Lockhorst.

Tijdens deze kleindierententoonstelling zijn dieren in allerlei soorten en kleuren bewonderen: van een kleurdwergkonijn tot een grote Brahma hoen. Alle dieren worden gekeurd door gediplomeerde keurmeesters die onder andere letten op de juiste bouw van het dier, kleur en beharing of bevedering. De dieren moeten de raskenmerken bezitten die specifiek voor elk ras zijn opgeschreven. Het dier die het ideaalbeeld het dichtst benadert, wint de wedstrijd. De fokkers steken menig uurtje in de dieren om ze tijdens het moment suprême, de keuring van de Merweshow, in topconditie te hebben.

Naast de kleindieren zijn ook de meest prachtige en gekleurde volièrevogels te bekijken. Ook de vogels van Vogelvereniging De Vogelvriend zijn aanwezig voor hun jaarlijkse tentoonstelling. Tevens worden tal van activiteiten georganiseerd. Zo is er het Rad van Avontuur en de enveloppenstand waarbij prijzen gewonnen kunnen worden en natuurlijk ontbreekt de caviabaan ook niet.

De dieren zijn vrijdag van 19.00 uur tot 22.00 uur en zaterdag 5 november van 9.00 uur tot 17.00 uur te bekijken. Meer informatie over de tentoonstelling en KSV Merwezoom is te zien op www.merwezoom.nl.

advertentie
advertentie