Stichting Mentorschap Drechtsteden wordt Stichting Mentorschap Zuid-Holland Zuid

21 december 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Na drie jaar voornamelijk gewerkt te hebben in de Drechtsteden is de Stichting Mentorschap nu ook actief geworden in de gehele regio Zuid-Holland Zuid. Daarom werd een naamsverandering noodzakelijk: van Stichting Mentorschap Drechtsteden naar Stichting Mentorschap Zuid-Holland Zuid.

Mensen uit de hele regio Zuid Holland Zuid die een mentor zoeken, mentor willen worden of vragen hebben over mentorschap kunnen een beroep doen op de coördinator van Stichting Mentorschap ZHZ. Het gaat om de plaatsen en gemeenten: Lingewaal, Asperen, Heukelum, Spijk, Vuren, Herwijnen, Leerdam, Hardinxveld-Giessendam, De Waard (Graafstroom, Liesveld, Nieuw-Lekkerland), Giessenlanden (Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen, Giessenburg, Giessen-Oudekerk), Gorinchem, Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido Ambacht, Alblasserdam, Sliedrecht.

Teuni Bax, coördinator Stichting Mentorschap ZHZ legt uit wat de stichting doet: ,,In onze samenleving wordt uitgegaan van maximale zelfbeschikking van zorgvragers. Voor wilsonbekwame mensen (bijvoorbeeld door een ziekte of een beperking) levert dit wel eens problemen op. Als er niemand in de directe omgeving van de betrokkene is die deze vertegenwoordigingstaak op zich kan of wil nemen, kan bij de Stichting Mentorschap een mentor worden aangevraagd. Dat is een formele functie en de aanstelling wordt gedaan door de kantonrechter."

Voor meer informatie hierover kan gebeld worden naar 06-21220006. Zie ook: www.mentorschap.nl en www.metorschapzhz.nl.

advertentie
advertentie