Veel doelpunten op tweede avond champions cup.

25 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Op de tweede avond van het Poort6 Champions Cup zaalvoetbaltoernooi, waarbij in de vier gespeelde wedstrijden maar liefst 27 keer werd gescoord, waren de ruime overwinningen van Schelluinen en GJS het meest opvallend. Eerstgenoemde won afgetekend met 4-1 van het wel wat tegenvallende Ameide. GJS speelde een tactisch spelletje tegen het vooraf sterk ingeschatte Meerkerk en was bovendien bijzonder effectief. Heukelum maakte toch wel indruk met hun 7-2 overwinning op Rijswijkse Boys. Hardinxveld was een maatje te groot voor Noordeloos.

Rijswijkse Boys - Heukelum 2-7

Een fris spelend Heukelum gaf in een leuke pot voetbal tegen Rijswijkse Boys haar visitekaartje af en kon wel eens minimaal de kwartfinales gaan halen. Het won met liefst 2-7 van de boys uit Rijswijk van wie de verwachtingen toch wel hoger gespannen waren. Aanvankelijk ging het nog wel gelijk op, maar naar mate de wedstrijd vorderde maakte Heukelum het verschil.

Doelpunten: Rijswijkse Boys: Martin Kant (2x). Heukelum: Said Yaouane (2x), Lars van Honk, Wilfried Prigge, Benjamin Meydam, Sil van Putten en Gerard de Gram

Schelluinen - Ameide 4-1

Schelluinen won dik verdiend van Ameide met de overtuigende cijfers 4-1. Met de vaststelling van het gegeven dat Ameide wel een heel matige indruk maakte zou je Schelluinen te kort doen, want dat speelde een zeer behoorlijke partij. Bovendien speelde het vanuit een goede organisatie. Bij rust leidde Schelluinen al met 2-0 en de drie punten kwamen daarna geen moment in gevaar. Bij Ameide moest doelman Fabian den Hartog na een handsbal buiten het doelgebied met rood het veld verlaten.

Doelpunten: Schelluinen: Arnel Kocan (2x), Marcel Steenland en Nick van Driel Ameide: Wessel Versluis

GJS - Meerkerk 6-1

Een spektakelstuk, wat toch een beetje werd verwacht, werd de confrontatie tussen GJS en Meerkerk niet. Er werd zeker wel technisch goed gevoetbald, maar het was zeker in de eerste helft toch meer een schaakspel, waarin in een laag tempo de bal werd rond gespeeld. Met name GJS speelde de bal langdurig van man tot man, maar echt happen wilde Meerkerk niet. Tegen het einde van de eerste helft ging het tempo wat omhoog, wat gelukkig voor de toeschouwers ook daarna ook het geval bleef. Grote man was Remy Schuurman-van Klaveren, die niet alleen vijf maal scoorde, maar dat ook een aantal keren nog eens fraai deed. Hij zal, wanneer GJS hem later in dit toernooi zal moeten missen (op trainingskamp) zeer zeker een groot gemis zijn voor zijn ploeg. Meerkerk liep eigenlijk de gehele wedstrijd achter de feiten aan.

Doelpunten: GJS: Remy Schuurman-van Klaveren (5x) en Mel Calor Meerkerk: Sjoerd Vink

Noordeloos - Hardinxveld 0-6

Aanvankelijk had Hardinxveld het nog behoorlijk lastig tegen het defensief ingestelde Noordeloos. Het twee klassen hoger spelende Hardinxveld kwam pas na de rust (stand 1-0) echt goed op gang. Het toonde aan over een behoorlijke ploeg te beschikken met een aantal technisch vaardige spelers in het team. Noordeloos was zeker na de doelwisseling kansloos, ondanks alle goede bedoelingen.

Doelpunten: Hardinxveld: Joran Schröder (2x), Sjoerd Ooms (2x), Marek Verweij en Benjamin de Graaf.

advertentie
advertentie