Afbeelding
Janus Visser/BDU

HSSC'61 stunt tegen Sliedrecht

28 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - HSSC'61 zorgde op de derde speelavond van het toernooi voor een sensatie door Sliedrecht met 8-6 te verslaan. Sliedrecht was immers vorig jaar nog (verliezend) finalist en het jaar daarvoor winnaar van de cup. Helemaal vergelijkbaar is de situatie echter niet, omdat Sliedrecht met een B-selectie meedoet. De A-selectie vertrekt over enkele dagen naar Spanje voor een trainingskamp. Voor de achterblijvers zaak zaterdag tegen Arkel de punten te pakken en de eerste ronde te overleven.

Sliedrecht - HSSC'61 6-8

Het was wel heel mager wat Sliedrecht liet zien, ondanks de aanwezigheid van Stefan van Dam, die driemaal scoorde. HSSC speelde daarentegen fris van de lever en combineerde er bij vlagen lustig op los. En liet Sliedrecht vrijwel de gehele wedstrijd achter de feiten aan lopen. Zeker in de slotfase mede door het wel heel slap spelend Sliedrecht, dat bij afgeslagen aanvallen terug sjokte en op de overwinning van HSSC'61 viel dan ook niets af te dingen.

Doelpunten: Sliedrecht: Stefan van Dam (3x), Roy Leeuwestein (2x) en Danny Kramers. HSSC'61: Jannick van Snippenberg (2x), Bennie van Es (2x), Jacco de With, Bennie van Es, Bas Scheenhart en eigen doelpunt Sliedrecht

Leerdam Sport '55 - Vuren 5-2

Leerdam Sport '55, vaak genoemd als outsider voor de titel, had de handen meer dan vol aan het twee klasse lager spelende Vuren. Tot tweemaal toe moesten de Leerdammers een achterstand weg werken. Vuren had de zaakje verdedigend prima voor elkaar en in doelman Dustin van Bezooijen een prima keeper. Het verdedigde vaak op de rand van het doelgebied en probeerde bij balbezit met lange ballen gevaar te stichten. Dat lukte tweemaal prima. Bij rust stond er nog een 1-1 op het scorebord. Een drietal minuten voor tijd hing nog een sensatie in de lucht, maar toch liep Leerdam Sport nog uit naar een ruime zege. De punten dus voor Leerdam Sport, maar complimenten zeker ook voor Vuren.

Doelpunten: Leerdam Sport: Achraf Chentouf (3x), Cyrill Menges en Roger Tapinima. Vuren: Klaas Versluis en Christiaan van Herp

Almkerk - Arkel 8-4

Arkel bood het drie klassen hoger spelend Almkerk prima partij. Het zocht waar het kon de aanval en mocht bij rust, ondanks een 4-2 achterstand nog hopen op een goed resultaat. Almkerk was de betere ploeg, wat natuurlijk niet verwonderlijk was, maar kon pas bij 6-3 wat ruimer adem halen. Gerben Vos was niet alleen de beste speler, maar was ook nog eens verantwoordelijk voor drie doelpunten. Een leuke wedstrijd tussen twee ploegen die voor de winst gingen en Arkel mag zeker moed putten uit het vertoonde spel en Almkerk zal het vizier kunnen richten op de kwartfinales, al heeft het nog wel twee lastige hordes te nemen.

Doelpunten: Almkerk: Gerben Vos (3x), Michel Kooyman (2x), Thomas Blankers, Corjan Vos en Remon Hofstede. Arkel: Joey van Assendorp (2x), Wesley Swets en Tom van Kampen.

Asperen - Kozakken Boys 3-7

Kozakken Boys had het knap lastig met Asperen, dat na een snelle 0-2 achterstand sterk terug kwam. Na de 2-2 werd het vlak voor rust 2-3 voor de Boys. Weer kwam Asperen, dat met name in de eerste helft knap speelde en gelijkwaardig was, op gelijke hoogte. Daarna liep Kozakken Boys naar een 7-3 zege, mede ook doordat Asperen er wat doorheen kwam te zitten in de slotfase.

Doelpunten: Asperen: Alexander Prosman (2x) en Maikel Groenenberg. Kozakken Boys: Hendri Kant (3x), Gerco Nijhof, Tim Hartman, Robin de Keijzer en Martijn Lommers

SVS'65 - Unitas 1-9

Unitas haalde net de dubbele cijfers niet tegen SVS en bleef evenals in de eerste wedstrijd tegen Asperen steken op een 9-1 overwinning. In de 15e minuut stond er pas een 1-2 stand in het voordeel van een tot dat moment stroef spelend Unitas op het scorebord. SVS verdedigde met de moed der wanhoop en beperkte de schade bij rust tot 4-1. Daarna gooide Unitas veelvuldig de trukendoos open en met name Mohammed Boukrouche en in mindere mate Zeki Laaiti brachten met prachtige staaltjes zaalvoetbal de volle tribunes in vervoering, In de tweede helft stond het echter tot drie maal toe in een man meer situatie te staan, daar drie spelers van SVS'65 met een gele kaart naar de kant moesten. De roodbroeken scoorden daarbij nog vijf keer tegen het dappere SVS'65 dat een paar maatjes te klein was, wat echter zeker geen schande is.

Doelpunten: SVS'65: Jorn Meijerink Unitas: Jamy Goemaat, Yoessef Pyla, Mohammed Boukrouche (allen 2x), Rida Assaban, Corné van Horik en een eigen doelpunt.