VVAC werkt 6-2 achterstand tegen LRC weg (6-6)

29 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Op de vierde avond van het Poort6 Champions Cup toernooi was er van alles te beleven. Goede, leuke en spectaculaire wedstrijden met volop spanning. Het begon al sensationeel toen een knap spelend VVAC een 6-2 achterstand weg poetste en op 6-6 finishte. De tweede wedstrijd van de avond was van hoog niveau en eindigde tussen SteDoCo en Sleeuwijk eveneens in een gelijke stand (2-2). Het Brabantse onderonsje tussen Woudrichem en Sleeuwijk leverde een 4-2 overwinning van eerstgenoemde op. Heukelum imponeerde met een 9-3 zege op Peursum en zal met Woudrichem gaan uitmaken wie er naar de kwartfinales gaat. GJS maakt daar ook grote kans op na hun krappe winst op Ameide.

LRC - VVAC 6-6

In een heerlijk potje zaalvoetbal knokte VVAC naar een heel knap gelijkspel tegen LRC, dat toch drie klassen hoger speelt en met een sterke ploeg in het veld kwam. LRC moest na de eerdere nederlaag tegen Sleeuwijk op jacht naar drie punten en het liefst met een zo groot mogelijke uitslag om nog verder te kunnen komen. Binnen een minuut leek het daartoe de basis te leggen, want het was direct raak. VVAC schrok van die snelle treffer echter totaal niet en zocht brutaal en met leuk voetbal de aanval. Bij rust keek de ploeg uit de Alblasserwaard tegen een 4-2 achterstand aan, maar was ook toen geenszins kansloos. Dat leek er wel op nadat LRC een 6-2 voorsprong had genomen. VVAC zette een succesvolle achtervolging in voor een meelevend publiek en sleepte er uiteindelijk in de slotminuut een prachtig gelijkspel uit (6-6), in dit spectaculaire duel.

Doelpunten: LRC: Rogier Gerritsen (3x), Robin Boekhout, André Zondag en Dick Kooyman. VVAC: Wilco Slob (3x), Bart Koomans (2x) en Tom den Besten

SteDoCo - Sleeuwijk 2-2

In een uitstekende en boeiende partij voetbal hielden SteDoCo en Sleeuwijk elkaar in evenwicht. Beiden konden na het eerdere gelijke spel tussen LRC en VVAC een enorme stap zetten richting kwartfinale, wanneer de winst gepakt zou worden. SteDoCo nam vrij snel de leiding en de paal verhinderde een gelijkmaker van Sleeuwijk. Na de pauze voerde Sleeuwijk de druk op, maar stuitte dikwijls op een beresterk keepende Raymond den Haan. Vijf minuten voor tijd kwam Sleeuwijk op een verdiende 2-1 voorsprong, nadat het vlak hiervoor een enorme kans om zeep geholpen had. Na de gelijkmaker van SteDoCo zo'n twee minuten later, was Sleeuwijk nog heel bij de winst, maar opnieuw stond de paal een Sleeuwijks feestje in de weg.

Doelpunten: SteDoCo: Roel de Kruyk (2x) Sleeuwijk: Chamith van Vuuren en Berry Ruitenberg

Woudrichem - Rijswijkse Boys 4-2

De derby tussen Woudrichem en Rijswijkse Boys werd in het voordeel beslecht van eerst genoemde. Daarmee deden de Boys zich wel wat te kort, want het verdiende toch zeker een punt. Woudrichem stond binnen twaalf minuten op een 3-0 voorsprong, wat op dat moment best wel verdiend was. Rijswijkse Boys herstelde zich echter sterk en kwam nog voor de doelwisseling tot 3-2 terug. Daarna gingen de oranjehemden op jacht naar de gelijkmaker en was daar enkele keren dichtbij. De 4-2 kwam eigenlijk uit de lucht vallen en was de strijd beslist, ondanks dat zelfs doelman Wesley van den Oever ten aanval trok.

Doelpunten: Woudrichem: Wilty Schaap (2x), Bori Secreve (2x). Rijswijkse Boys: Ruben More (2x)

Heukelum - Peursum 9-3

Heukelum moest winnen van Peursum om gelijk te komen met Woudrichem, die in de laatste wedstrijd de tegenstander is. Het deed dat vrij gemakkelijk met bij vlagen heel leuk voetbal. Zeker in de eerste helft speelde het fris van de lever en was Peursum duidelijk een maatje te klein. Dat bleek wel uit de ruststand (6-0). Daarna zakte het ver terug en kwam Peursum wat meer tot aanvallende acties. Dat resulteerde in drie doelpunten bij een 8-0 stand. In de slotseconde maakte Benjamin Meydam zijn vierde en de negende treffer voor zijn ploeg.

Doelpunten: Heukelum: Benjamin Meydam (4x), Wilfried Prigge (2x) en Sil van Putten. Peursum: Marnik Korevaar (2x) en Jeroen de Jong

Ameide - GJS 3-4

GJS en Ameide maakten er een leuk potje van. Technisch hadden de Gorkummers misschien wat meer in huis, maar Ameide stond goed, zoals dat tegenwoordig heet. Het probeerde de aanvoer naar de beste man en topschutter bij GJS Remie Schuurman-van Klaveren zoveel mogelijk te belemmeren om daarmee de gevaarlijke angel uit het GJS 'team te halen. Dat lukte vrij goed en na een 2-1 achterstand, halverwege, kwam het weer op gelijke hoogte met GJS en probeerde deze het tempo verder op te schroeven. In de slotfase liep GJS toch nog naar een zeker wel verdiende, maar zwaar bevochten 4-3 zege.

Doelpunten: Ameide: Christiaan Boer, Tom de Kruijk en Aart Jan de Wit GJS: Remie Schuurman-van Klaveren (2x) Jeffrey Scheffers en Sjors Hendriks,