Tennistoernooi LTC Merwede meer dan geslaagd

2 april 2013 om 00:00 Nieuws

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Afgelopen week was het tenniscomplex aan de Peulenlaan het decor voor een groots tennistoernooi bij LTC Merwede. Zowel senioren als junioren kwamen in actie. En er waren meer deelnemers dan ooit. Clubvoorzitter Edwin Muilwijk was apetrots op het grootse evenement. "Ik kijk met een super goed maar bovenal trots gevoel terug op het mooie tennistoernooi," zei de preses.

Door Michael de Vogel

Van 22 tot en met 31 maart werd bij LTC de Merwede een open tennistoernooi gespeeld dat was georganiseerd in samenwerking met tennisschool V&P. "De voorbereiding van een dergelijk toernooi begint met het verspreiden van informatie over wanneer en waar het toernooi gespeeld wordt," geeft Edwin Muilwijk aan. "Dat wordt aan de tennisbond meegedeeld maar ook aan de verenigingen in de buurt. Verder worden alle spelers die ooit aan een tennistoernooi in de buurt hebben deelgenomen en waarvan e-mail adressen bekend zijn persoonlijk geïnformeerd over het toernooi." Daarnaast is er waar mogelijk aandacht besteed in de media aan het toernooi. "Nadat alle spelers zich hebben ingeschreven vindt er een indeling plaats waarbij rekening wordt gehouden met de sterkte van de spelers. Tijdens het toernooi worden de spelers naar de banen begeleid en worden uitslagen verzameld." Aan de hand van de uitslagen worden uiteindelijk finalerondes ingepland. Daarnaast dienen er inkopen gedaan te worden voor de uit te reiken prijzen aan de finalisten en winnaars. Al het al heel veel uren werk.

Voor LTC Merwede was het voor het eerst in de geschiedenis zo druk op het tennistoernooi. "Voor het eerst was er sprake van een toernooi waarbij zowel junioren als senioren tegelijkertijd speelden. Ruim 310 jeugd- en senioren spelers van 39 verschillende verenigingen speelden in poules om een plaatsje te bemachtigen in de finales die op zondag 31 maart werden gespeeld." Van LTC Merwede zelf deden meer dan honderd leden mee aan het toernooi. Nog nooit namen bij de tennisvereniging uit Hardinxveld-Giessendam zoveel spelers tegelijk deel aan één toernooi en werden zoveel wedstrijden gespeeld in zo'n korte tijd. "Uiteindelijk zijn er tijdens het toernooi 368 wedstrijden gespeeld. Dat het toernooi zo druk bezet was komt door de inspanningen vooraf zoals eerder beschreven maar ook goede ervaringen die tennissers hebben met toernooien die tennisschool V&P organiseert." Ondanks deze bizarre weersomstandigheden konden alle geplande wedstrijden gespeeld worden, mede dankzij de goede staat van de all-weather banen. "Deze banen zijn niet bij alle verenigingen beschikbaar waardoor er nu, begin april, bij een aantal verenigingen nog steeds niet in de openlucht getennist kan worden. LTC de Merwede heeft gelukkig die luxe wel."

Geslaagd

Het tennistoernooi was met de vele spelers en bezoekers natuurlijk dik geslaagd. "Dit is absoluut een vorm van promotie voor de vereniging, maar ook de media aandacht heeft daaraan bijgedragen. Zo veel keer per jaar staat tennis niet onder de aandacht wat jammer is maar aan de andere kant realiteit. Net als bij andere tennisverenigingen staat het ledenaantal onder druk. Omdat tennis vaak een sport is die ''extra'' wordt beoefend, wordt met als reden de crisis het opzeggen van het lidmaatschap nog wel eens verdedigd." Dat is jammer want in de praktijk blijkt de contribuie nooit hoger als bij een andere (sport)vereniging. "Je kan tennissen wanneer je wilt in Hardinxveld-Giessendam dus ontspanningsmogelijkheden genoeg. De vereniging hoopt dat dit toernooi in ieder geval weer een kentering betekent. Naast het toernooi is er ook nog eens een clinic voor de jeugd op 3 april aanstaande."

Koud

Gedurende het hele toernooi was het extreem koud en in het eerste weekend was het extra koud door de harde wind. "Op de club was het heel het toernooi een gezellige drukte met het gaan en komen van spelers," zegt Muilwijk. "Door de inzet van veel vrijwilligers is de organisatie heel goed verlopen. Het clubgebouw was extra leuk aangekleed en op vrijdagavond was er een sfeervolle feestavond met een dj, waar belangstellenden en spelers een gezellige avond hadden."

Op eerste Paasdag werden de finales gespeeld onder koude maar goede omstandigheden. Dat leverde prachtige, spannende partijen tennis op vol vreugde en dramatiek. Voorzitter Edwin Muilwijk van de tennisclub had lovende woorden voor deelnemers, organisatoren en de vele vrijwilligers die zicht extra hebben ingespannen, waarna de tennisschool de prijzen uitreikte aan de winnaars. "Het was één geweldige belevenis. Hulde aan iedereen die betrokken is geweest."

Een deel van de opbrengst van dit toernooi werd geschonken aan Stichting Noortje dat zich inzet voor kinderen met een ziekte of handicap en ernaar streeft om deze kinderen afleiding en plezier te geven door middel van het organiseren van diverse kleinschalige regionale projecten. Door het grote deelnemersveld en acties gedurende het toernooi kan Stichting Noortje een mooie donatie tegemoet zien van EUR 2.000. De winnaars staan vermeld op de website www.toernooi.nl en zijn ook te vinden via de website van LTC de Merwede: www.ltcdemerwede.nl.

advertentie
advertentie