Regio bol van activiteiten tijdens Week van de Opvoeding

25 september 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - Tijdens de landelijke Week van de Opvoeding (7 t/m 13 oktober) staat de regio Zuid-Holland Zuid bol van de activiteiten in het kader van gezond opvoeden en opgroeien. Daarbij staat het thema 'Word spelenderwijs!' centraal. De Dienst Gezondheid & Jeugd (voorheen GGD) werkt daarbij samen met diverse partners zoals gemeenten, sportaanbieders, scholen, Centra voor Jeugd & Gezin (JGZ) en bibliotheken.

Het thema 'Word spelenderwijs' overlapt voor een deel met het thema van de Kinderboekenweek 2013. Hierin staat van 2 tot en met 13 oktober 'Sport en spel' centraal. In de regio worden er verschillende beweegactiviteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren, krijgen professionals instructies over het bewegen met kinderen en krijgen ouders tips over het gezond opvoeden van hun kinderen. Spelenderwijs ontdekken kinderen de wereld om zich heen. Als ouders hierin meegaan staan zij als opvoeder op een andere manier in contact met hun kind. Samen spelen is niet alleen leuk, maar voor beiden ook leerzaam. Pubers vragen om een andere benadering. Hiervoor is speciale aandacht tijdens de bijeenkomsten 'Help, mijn kind wordt een puber!' voor ouders in Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam. Deze worden in samenwerking met de gemeenten, basisscholen en middelbare scholen georganiseerd.

Al sinds 2008 zet de Dienst Gezondheid & Jeugd zich in opdracht van 17 gemeenten in voor het bevorderen van een gezonde leefstijl. Het voorkomen van overgewicht is daarbij erg belangrijk. Michelle Stoel, projectleider 'Gezond Gewicht' van de Dienst Gezondheid & Jeugd: "Goed om te zien dat er via deze themaweken aandacht is voor bewegen. Want jong geleerd is oud gedaan. Voldoende en regelmatig bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Uit cijfers blijkt dat de regio Zuid-Holland Zuid relatief gezien veel inwoners heeft met overgewicht. Het is dus belangrijk dat we onze kinderen op jonge leeftijd al vertrouwd maken met een gezonde manier van leven".

Het complete programma van de beweegactiviteiten tijdens de Week van de Opvoeding is vanaf begin oktober te vinden op www.voorkomovergewichtzhz.nl. Voor meer informatie over de oudervoorlichting 'Help, mijn kind wordt een puber!': Anneke Risselada, projectleider Verzuip jij je Toekomst?! via at.risselada@dienstgezondheidjeugd.nl

advertentie
advertentie