HKC ruim langs Zwaluwen (23-11)

29 september 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - HKC is op dit moment koploper in de 2e klasse H. Zaterdag stond de wedstrijd tegen Zwaluwen op het programma, een ploeg die in de onderste regionen van de ranglijst staat en alleen tegen KC Dordrecht wist te winnen. HKC won uiteindelijk vrij eenvoudig met 23-11 na een tussenstand van 12-4 en kan zich gaan opmaken voor de laatste twee veldwedstrijden voor de aanvang van de zaalcompetitie.

Tomas aan de Wiel begon wederom op de plaats van de nog geblesseerde Hicham Maachi. Verder was de basis opstelling van coach Johan van Barneveldt ongewijzigd. Zwaluwen kwam sterk uit de startblokken en zette HKC in het begin flink onder druk en opende dan ook de score na 5 minuten. Kees Baks en Emiel Deventer scoorden echter binnen een minuut, maar na 10 minuten spelen wist Zwaluwen toch weer op gelijke hoogte te komen (2-2). Daarna was het toch HKC dat zich onder de druk uit kon spelen en het voortouw nam. Achtereenvolgens waren het goals van Esther de Groot, Kees Baks, Miranda Rijnhout uit een vrije bal en Emiel Deventer die een veilige marge brachten: 6-2. Na een raak afstandschot van Zwaluwen brak er een ijzersterke fase aan van HKC waarin de BMN formatie snel spel aan een goede doeltreffendheid koppelde. HKC liep in de laatste 5 minuten voor rust dan ook uit van 7-4 naar een 12-4 voorsprong door onder andere 3 loepzuivere afstandsschoten van aanvoerder Emiel Deventer. Een comfortabele voorsprong dus bij rust voor de Boven-Hardinxvelders.

Na rust kwam HKC wat moeilijker in haar spel en scoorden beide ploegen om en om in het eerste kwartier. Een 13-7 tussenstand was het gevolg. HKC drukte nu goed door en met 4 goals op rij van onder andere Stefan de Groot en Esther de Groot werd het verschil tussen beide ploegen weer groter 17-7. Zwaluwen scoorde weer tweemaal tegen met knappe afstandstreffers, maar daarna was het de beurt weer aan de schutters van HKC. Emiel Deventer en invalster Suzanne Deventer brachten de stand naar 21-9. De fraaie 22-9 van afstand door Esther Bot werd door het talrijke publiek met gejuich begroet, waarna Miranda Rijnhout uit een korte kans de stand op 23-9 bepaalde. Zwaluwen scoorde nog tweemaal tegen waardoor er uiteindelijk een duidelijke 23-11 eindstand op het bord verscheen in een wedstrijd waarin HKC toch een maat te groot was voor de tegenpartij. Volgende week speelt HKC een uitwedstrijd tegen DKB uit Best, een ploeg die in de middenmoot staat. HKC zal weer scherp aan de start moeten staan om de koppositie te verdedigen.

De doelpunten van HKC kwamen van: Emiel Deventer (7x), Stefan de Groot (5x), Kees Baks (4x), Miranda Rijnhout (3x), Esther de Groot (2x), Esther Bot (1x), Suzanne Deventer (1x)