Rablis Trophy Lionsclub

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - De leden van de Lionsclub Alblasserwaard Tablis moesten in september meerdere keren in de benen. Op zaterdag 14 september was er de jaarlijkse uitgaansdag met ouderen en de week erop, op 21 september, vond de Tablis Trophy plaats, een rally, waarbij gelden worden gegenereerd voor een goed doel. Dat was dit keer de Stichting HomePlan, die zich inzet voor huisvesting van behoeftigen in arme landen.

In de vroege morgen van 24 september verschenen er 45 auto's aan de start bij de Evenementenhal in Gorinchem. Eerst werd hier een behendigheidsproef gedaan, waarbij de deelnemers geblindoekt op aanwijzingen van een navigator een elektrische auto moesten besturen. Dat gaf natuurlijk de nodige hilariteit. Daarop volgde de start van een ochtendrit, waarbij al puzzelend een parcours moest worden afgelegd. In de middag was er een tweede rit met puzzelelementen. Ook weer door de prachtige door een heerlijk zonnetje beschenen Betuwe. De vele fruitbomen, waarvan het blad al een tintje begon te krijgen, zorgden voor een fantastisch landschap. Tussendoor was er nog een puzzelwandeling door het monumentale stadje Buren. Het bijzonder mooie weer speelde deze dag een toegevoegde rol, evenals de fruitpluk, die overal aan de gang was. Een van de deelnemers zei na afloop dat hij in zijn leven nog nooit zoveel peren op één dag had gezien. De dag werd afgesloten met een diner op het landgoed Mariënwaard in Beesd. Daar werden de winnaars van de rally bekend gemaakt: Ans Kleipas in de categorie classic cars en John Libert in de categorie jonge auto's. Daarbij werd een bedrag van € 7.500 geschonken aan HomePlan, een organisatie die woningen bouwt voor de allerarmsten ter wereld. Momenteel is deze organisatie actief in zes landen in Afrika en Zuid-Amerika.

De Lions Alblasserwaard Tablis is een serviceclub die zich inzet voor de ondersteuning van goede doelen in binnen- en buitenland. Zij komt twee keer per maand bijeen, waarbij lezingen worden gevolgd en praktische zaken worden behandeld. Zie voor meer informatie de website van de club.

advertentie
advertentie