T@B krijgt veel bijval van inwoners

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De Transparante partij voor Algemeen Belang (T@B) stond zaterdag 28 september met de T@B-caravan bij de supermarkt in Boven-Hardinxveld. De lokale partij deelde flyers uit waarin zij haar ongenoegen uitte over het dure onderzoek voor het opstellen van de 'Visie Voorzieningen Boven-Hardinxveld'. De T@B vindt dat het College van B&W gemeenschapsgeld verkwist. De partij kreeg veel bijval van inwoners.

'Ongelofelijk' en 'waarom zoveel geld?', zijn volgens de T@B veel gehoorde reacties op de actie van het College van B&W om voor € 30.000,- een onderzoeksbureau in te huren. Het bureau moet het sociale leven in kaart brengen en verwerken in een visie op de voorzieningen in Boven-Hardinxveld. ,,Wij vinden het goed dat er een visie komt, maar waarom moet hier een duur onderzoeksbureau aan te pas komen?" zegt T@B-fractievoorzitter Benhard van Houwelingen. Ook vindt zijn partij dat de visie veel te laat komt. In een flyer deelde de lokale partij haar ongenoegen met het boodschappend publiek.

De T@B heeft haar ongenoegen richting het College geuit door het stellen van schriftelijke vragen. Bij de caravan konden inwoners hierover met de partij in gesprek gaan. ,,Het klakkeloos uitgeven van geld stoort veel mensen. Zeker in tijden van crisis. We vinden dan ook dat bij de gemeente een knop om moet. Een knop die zorgt dat er echt wordt bezuinigd door het aanpassen van het uitgavenpatroon. We hebben inwoners dan ook gevraagd om bezuinigingsvoorstellen aan te dragen. Veel gehoorde reacties zijn minder ambtenaren, afschaffen van de buitengewoon opsporingsambtenaar en minder dure onderzoeken," aldus Van Houwelingen.

advertentie
advertentie