Positief principebesluit sporthalvariant in Boven-Hardinxveld

17 december 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het college legt een positief principebesluit 'sporthalvariant in Boven-Hardinxveld' voor aan de gemeenteraad. Daarnaast wordt de raad gevraagd om verdere uitwerking van de sporthalvariant.

,,Er is gekeken of de gymnastiekvoorziening in Boven-Hardinxveld door inschakeling van private partijen zonder extra lasten voor de gemeente kan worden opgewaardeerd naar een sporthal," aldus wethouder Eelke Kraaijeveld. Korfbalvereniging HKC uit Boven-Hardinxveld heeft hiervoor het initiatief genomen, welke vervolgens is overgenomen door de Stichting Sportvoorzieningen Boven-Hardinxveld. Deze nieuwe stichting ziet mogelijkheden om naast de voorzieningen voor de gymnastieklessen van de scholen ook de faciliteiten voor sportbeoefening van diverse sportverenigingen en instellingen naar een hoger plan te tillen.

Hoewel de uitkomsten van de studies overwegend positief zijn, bestaan er op dit moment ook nog een aantal (financiële) opgaven. Het is de insteek van betrokken partijen om gesignaleerde knelpunten en risico's nader te bespreken en beheersbaar te krijgen. Wethouder Kraaijeveld: ,,Het is nu zaak de financieel-ruimtelijke haalbaarheid van het plan verder te onderzoeken". Inmiddels is hiervoor door de gemeente en Stichting Sportvoorzieningen Boven-Hardinxveld een intentieverklaring getekend. De gemeenteraad bespreekt de plannen op 30 januari tijdens Het Debat en Het Besluit.

advertentie
advertentie