Gert-Jan Klop brengt eigen boek uit

21 december 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD G'DAM - Het boek lag al even op de plank, maar twee weken geleden is hij dan toch uitgebracht; Het amulet van de wizard of future, geschreven door Gert-Jan Klop uit Hardinxveld. Dit fantasy verhaal is zeven jaar geleden al geschreven en Klop nam in juni dit jaar toch de beslissing om een stap verder te gaan en het uit te brengen.

Door Pauline den Ouden

Het boek vertelt het verhaal van Cedric die na de dood van zijn vader de drager wordt van het rode amulet, één van de acht amuletten die zijn overgrootvader gemaakt heeft. De drager van het zwarte amulet heeft zich tegen de andere amulettendragers gekeerd en wil ook het rode amulet van Cedric hebben. Met behulp van het beschermende, paarse amulet gaat Cedric de strijd aan, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Fantasie gebruiken

Het boek is voornamelijk gericht op jeugd en mensen die van fantasy houden. Klop: ,,De intentie van dit fantasy verhaal is dat kinderen weer hun fantasie gaan gebruiken. Tegenwoordig zit de jeugd veel achter de computer en tv, waardoor ze de fantasie die ze op die leeftijd nog hebben, niet meer gebruiken. Dat is zonde." Zelf wil Gert-Jan zijn fantasie ook graag tijdens het schrijven gebruiken. "Ik heb er een hekel aan om iets hetzelfde te schrijven. Het boek moet niet iets weghebben van een soortgelijk verhaal. Er komt bijvoorbeeld geen tovenarij in voor zoals die bekend staat met toverstokjes. Het fantasy genre is voor mij het fijnst, want daarin kun je vrij schrijven. Anders dan bij realistische verhalen heb je geen grenzen bij dit genre."

Eerste boek

Het amulet van de wizard of future is het eerste boek dat Gert-Jan Klop uitbrengt, maar het is waarschijnlijk ook niet het laatste. ,,Dit verhaal is zo geschreven dat er eigenlijk een vervolg op hoort te komen, maar dat is afhankelijk van het succes van dit boek. Ik vind het leuk om een spannend verhaal te schrijven, maar het blijft een hobby. Ik ben nu ook bezig met een ander boek, maar daar kan ik nog weinig over zeggen. Het wordt in ieder geval een ander soort verhaal dan dit."

Reacties

,,Het boek is nog niet lang uit en ik heb nog geen echte reacties op het hele boek gehad. Wel heb ik mensen eerder al de samenvatting van het boek gestuurd en reacties daarop gehad. Het boek leek ze in ieder geval spannend, maar het blijft persoonsgebonden, omdat veel mensen liever realistische verhalen lezen. Of Gert-Jan zelf graag leest? "Nee, op de krant na lees ik zelf bijna nooit, maar dat komt omdat ik er geen tijd voor maak."

Het boek Het amulet van de wizard of future kost €17,95 en is te krijgen bij verschillende webshops, waaronder bol.com.

advertentie
advertentie