Nuttige overwinning voor vriendenschaar

22 december 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Door uitstekend verdedigen en 2 goede aanvallende periodes heeft Vriendenschaar zaterdag een verdiende overwinning behaald in de regioderby tegen Kinderdijk. Het trainersduo Leon Kwakernaat en Gerard Streefkerk had om een tactische redenen de vakken wat gewisseld (Tjeerd Putters en Sebastiaan de Jong wisselden van vak), wat met name verdedigend goed uitpakte.

Met name in de beginfase had Kinderdijk geen antwoord op het verdedigend concept van de Hardinxvelders die heel weinig ruimte weggaven. Aanvallend speelde de CABholland-formatie in het eerste kwartier van de wedstrijd ook goed, met gevarieerd aanvalsspel werd Kinderdijk op achterstand gezet. Tjeerd Putters, Angela Korevaar en tweemaal Sebastiaan de Jong zorgden na 10 minuten voor een 4-0 voorsprong , voordat de gasten uit Kinderdijk wat terug konden doen.

Halverwege de 1ste helft schoot Zita Schröder haar ploeg naar een 7-2 voorsprong en leek Vriendenschaar een gemakkelijke middag te krijgen. Maar de groenhemden verzuimden om door te zetten, Kinderdijk kreeg wat meer vat op de Vriendenschaar-aanvallen en kwam via vrije ballen en strafworpen terug in de wedstrijd. Bij de stand 7-4 miste de Jong een strafworp waar Kinderdijk onmiddellijk van profiteerde door binnen enkele minuten door 3 scores op rij naast Vriendenschaar te komen ( 7-7). De thuisploeg herpakte zich en met 3 afstandstreffers in de laatste 5 minuten van de 1e helft werd de rust ingegaan met een 10-7 voorspong.

Kinderdijk begon goed aan de 2e helft, met 2 fraaie doelpunten werd het binnen 2 minuten 10-9, en na de benutte strafworp van de Jong werd het 11-10 en vervolgens ook nog 12-11.

Verder liet Vriendenschaar haar tegenstander niet komen. In een goede aanvallende periode van 10 minuten met de zuiver schietende Tjeerd Putters in de hoofdrol en de sterke rebounder Peter Visscher onder de korf, besliste de ploeg de wedstrijd.

Met nog 10 minuten te spelen had Vriendenschaar een 18-12 voorsprong opgebouwd en kon het rustig te wedstrijd uitspelen. Hoewel Kinderdijk in de slotfase nog wel viermaal op rij scoorde, kwam de overwinning niet meer in gevaar. Het slotakkoord was van Sebastiaan de Jong die met zijn 8ste treffer de eindstand op 19-16 bepaalde.

Door deze nuttige overwinning blijft Vriendenschaar halverwege deze zaalcompetitie in het spoor van de koplopers. Met 3 punten achterstand op Meervogels en 1 punt achter RWA is er in de 7 wedstrijden van 2014 nog voldoende perspectief om mee te blijven doen in de strijd om het kampioenschap.

Volgende wedstrijd is op 11 januari als de plaatselijke derby tegen HKC op het programma staat.