Afbeelding
Janus Visser/BDU

Hardinxveld verpulver Lekvogels op Gorcumse Poort 6-dag

28 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM- Zaterdag, speeldag vijf, zal de geschiedenis in gaan als 'de Gorcumse middag'. De vier Gorcumse deelnemers aan de Poort6 Champions Cup doen het uitstekend en gaan ongeslagen de 'groepsfinale' in. SVW treft in de strijd om de poulewinst de al oude rivaal Unitas, terwijl het eveneens ongeslagen Raptim, tot nu toe de revelatie van het toernooi, daarna de degens kruist met het tevens ongeslagen GJS om onderling uit te maken wie er groepswinnaar wordt. Een tijdelijk 'verstandshuwelijk' tussen de vier Gorcumse opponenten, twee gelijke spelen, zou er voor kunnen zorgen dat de vier voetbalbolwerken uit de Arkelstad de kwart finale zouden kunnen behalen. Gezien de sportieve rivaliteit is dat echter niet te verwachten. Verrassend was eveneens de winst van Vuren op Woudrichem en het verlies van LRC tegen nieuwkomer Altena.

Raptim opende vrijdagavond het bal tegen HSSC'61. Smaakmaker aan Gorcumse kant, Nacer El Mousati, bracht de Molenburgploeg nog voor rust met een onvervalste hattrick op een comfortabele 0-3 voorsprong. Na de kantwissel lieten de Hei- en Boeicoppers zien niet voor niets naar de Oosterbliek te zijn afgereisd. Het was echter de Gorcumse sluitpost Danny Mijnster die met een aantal prima reddingen zijn doel tot de laatste minuut schoonhield. In de slotfase was het Frank de Goey die HSSC'61 nog dichterbij bracht (2-3). Doelpuntenmakers HSSC'61: Frank de Goey (2x). Raptim: Nacer El Mousati (3x).

Ook GJS boekte zijn tweede winstpartij. Tegen Heukelum waren de Dalemers voor rust de bovenliggende ploeg en gingen met een terechte 0-2 stand naar de kant. Na de doelwissel was de wedstrijd meer in evenwicht, maar was het uiteindelijk de tweede klasser die niet onverdiend met een 1-3 winst aan de haal ging en zich mag opmaken voor de 'groepsfinale' tegen stadsgenoot Raptim. Doelpuntenmakers Heukelum: Benjamin Meijdam. GJS: Kevin Gruiters, Lorenzo Agnoli (2x).

Een daverende verrassing in het derde duel van de vrijdagavond. Nieuwkomer Altena zag eerste klasser LRC tot tweemaal toe op voorsprong komen, maar ging toch met de 3-2 winst naar huis. Dick Kooyman bracht de Glasstedelingen al snel op voorsprong, maar het was Luuk Molenschot die de Nieuwendijkers nog voor de rust op 1-1 bracht. Het was daarna wederom LRC dat snel op voorsprong kwam, maar lijdzaam moest toe zien dat topschutter Ranil van Gastel uiteindelijk de 3-2 eindstand op het bord schoot. Doelpuntenmakers Altena: Luuk Molenschot, Ranil van Gastel (2x). LRC: Dick Kooyman, Vincent Verheul.

Hardinxveld verpulverde tegenstander Lekvogels met maar liefst 9-0. Na een 3-0 ruststand liep de Sluiswegploeg daarna rap uit naar een eclatante 9-0 zege. Lars Coerts was met vijf treffers de grote man bij de Hardinxvelders, die eerder op de dag eveneens hun B-1 selectie de halve finale van het Léon Pelikaantoernooi zagen halen. Doelpuntenmakers Hardinxveld: Lars Coerts (5x), Benjamin van der Graaf (2x), Joran Schröder, Mark Verweij.

Het was al laat op de avond toen Vuren vrijdag voor de laatste verrassing zorgde. Outsider voor de titel, Woudrichem, werd in het tweede bedrijf met een 5-3 nederlaag huiswaarts gestuurd. De Wourkumers kwamen door Arjo Nederveen nog wel op voorsprong, maar moesten toch met een 3-3 stand de rust in. Het onderaan in de vierde klasse acterende Vuren speelde daarna op de counter en bleek daar na afloop uiterst succesvol in te zijn. Albert van Zandwijk en Christiaan van Herp schoten de verrassende 5-3 eindstand op het bord. Doelpuntenmakers Vuren: Kevin Meerens (2x), Christiaan van Herp (2x), Albert van Zandwijk. Woudrichem: Arjo Nederveen, Marinko de Haas, Wilty Schaap.