Aanhouding 17-jarige na wilde achtervolging op A15

30 december 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Na een achtervolging over de A15 richting Rotterdam hebben politieagenten maandagochtend een 17-jarige jongen uit Gorinchem aangehouden. Hij wordt verdacht van autodiefstal.

Rond kwart voor vijf keek de eigenaar van een auto vreemd op. Hij zag hoe iemand aan de Appeldijk in Gorinchem in zijn auto stapte en wegreed. Hij belde direct de politie.

Met meerdere politievoertuigen werd de achtervolging ingezet. Terwijl ze op de A15 richting Rotterdam reden, werden er stoptekens gegeven. De jonge bestuurder negeerde de stoptekens van de agenten en reed op hen in. Hierbij raakte hij een aantal politieauto's. Eén agent werd dusdanig in het nauw gedreven dat hij zich genoodzaakt voelde waarschuwingsschoten te lossen.

Ook hier reageerde de jongeman niet op.

Toen de bestuurder opnieuw een politiewagen probeerde te rammen, raakte hij de controle over het stuur kwijt. Op de Witte brug bij Papendrecht kwam de gestolen auto tegen de vangrails tot stilstand. De 17-jarige inwoner van Gorinchem werd aangehouden.

Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Aangezien er onderzoek gedaan werd op de rijbanen en er voertuigen op de weg stonden, is een aantal rijbanen enige tijd afgesloten geweest. Rond half acht kon het verkeer weer doorrijden.

advertentie
advertentie