De activiteiten worden door jongeren zelf georganiseerd.
De activiteiten worden door jongeren zelf georganiseerd. Privé

Jongeren organiseren zelf activiteiten

23 december 2021 om 11:11 Activiteiten

HARDINXVELD-GIESSENDAM Tijdens de kerstvakantie organiseert Stichting Epic Youth in samenwerking met Servanda een online Fortnite Toernooi en een online Just Dance 2022 activiteit in Hardinxveld-Giessendam, speciaal voor jongeren van 10 tot 23 jaar oud. De activiteiten worden mede door de jongeren zelf georganiseerd.

door Eline Lohman

Er vindt een Just Dance Event plaats waar onder leiding van twee danseressen de voetjes van de vloer gaan op woensdag 29 december van 15.00 uur tot 17.00 uur. Vanuit huis kan live meegedanst worden. Ook is er een Fortnite Duo toernooi waarbij honderden jongeren tegelijk het in tweetallen tegen elkaar opnemen in het populaire spel. De spelers worden ingedeeld drie poules. De beste 50 duo’s zullen in de finale bepalen wie zich Fortnite kampioen van Hardinxveld-Giessendam mogen noemen. 

Tot slot vindt er als afsluiting een loting en prijsuitreiking plaats. Alle activiteiten worden live uitgezonden via www.epicyouth.nl/live en worden voorzien van commentaar. De jongeren nemen taken op zich zoals promotionele activiteiten voor het evenement, het verwerken van de inschrijvingen, het opstellen van draaiboeken en wedstrijdschema’s, de wedstrijdleiding, het opzetten en beheren van de infrastructuur, het becommentariëren van het evenement, het beheren van de uitzendingen, het beheren van chats en de prijsuitreiking. Het doel is zoveel mogelijk taken door jongeren te laten uitvoeren, met begeleiding van jongerenwerkers.

BEHOEFTES Het is mooi dat de jongeren de activiteiten helemaal zelf organiseren, zegt Thomas Vermeij, algemeen directeur van Epic Youth. ,,Als jongerenwerkstichting kijken we graag naar de behoeftes van de jongeren en ondersteunen deze doelgroep in hun vraagstukken. De jongeren hebben ons benaderd met de vraag of deze activiteiten ook in de gemeente Hardinxveld-Giessendam kon plaatsvinden. Daarin ondersteunen wij de jongeren zodat ze zelf verschillende aspecten van het organiseren van een toernooi kunnen leren. Zo leren ze flyers maken, servers inrichten, puntentelling en toernooien presenteren. Doordat ze dat op zich nemen, leren ze allerlei talenten te ontwikkelen die ze mee kunnen nemen. Ze leren bijvoorbeeld veel over kleurgebruik bij flyers, hoe ze een Instagram campagne starten, hoe ze een toernooi opzetten, hoe ze anderhalf uur live kunnen presenteren en hoe je dat aan elkaar kunt kletsen. Sommige jongeren vinden presenteren voor de klas lastig. Dan zijn dit ideale manieren om te leren presenteren en zien dat het helemaal niet eng hoeft te zijn.”

BELANGRIJK Het is juist in deze tijd van corona en toenemende eenzaamheid onder jongeren doordat ze weinig kunnen doen, heel belangrijk om activiteiten als deze te houden, onderstreept Thomas. ,,Jongeren zijn samen met ouderen een doelgroep die hard getroffen zijn door corona. Eenzaamheid komt dan ook redelijk veel voor. Door digitale activiteiten op te zetten, wordt weer een nieuwe plek gecreëerd waarin jongeren sociale contacten kunnen leggen en nieuwe vriendschappen kunnen maken. Door middel van Discord, een digitaal communicatieplatform, kunnen jongeren dagelijks digitaal in contact blijven, samen games spelen of bijvoorbeeld samen Netflix kijken en kletsen.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie