Jan Nederveen, lijsttrekker van de ChristenUnie
Jan Nederveen, lijsttrekker van de ChristenUnie Ward den Besten

Wethouder Jan Nederveen uit Hardinxveld-Giessendam bestuurlijk trekker Werken & Economie in Smart Delta Drechtsteden

13 februari 2024 om 10:23 Economie

HARDINXVELD-GIESSENDAM Wethouder Jan Nederveen van Hardinxveld-Giessendam is naast de Dordtse wethouder Maarten Burggraaf, aangesteld tot nieuwe bestuurlijke trekker voor de regionale opgave Werken & Economie van de zeven Drechtsteden. Nederveen volgt daarmee André Flach op, die eind vorig jaar naar de Tweede Kamer vertrok. 

Wethouder Nederveen richt zich op de thema’s Vestigingsklimaat, Duurzaamheid en Economie. Wethouder Burggraaf richt zich op de thema’s Kennis en Innovatie, Werklocaties en de Maritieme Agenda. Nederveen is sinds de vorige bestuursperiode al lid van het Bestuurlijk Overleg. Vanuit zijn lokale portefeuille in Hardinxveld-Giessendam (Economie Arbeidsmarkt & Ondernemen) heeft hij een sterke binding met het ondernemen in de regio. 

MKB-SECTOR

De maritieme maakindustrie en de bouwsector spelen een belangrijke rol binnen de economie en werkgelegenheid in Hardinxveld-Giessendam. Die rol benadrukt hij ook voor de regio: ,,In de regio Drechtsteden is naast een sterke maritieme sector ook een breed scala aan innovatieve bouw- en technische bedrijven te vinden, waarvan veel binnen de MKB-sector. Daar zet iedere gemeente zich voor in.” Jan Nederveen is het regionaal bestuurlijk aanspreekpunt voor het bedrijfsleven, waaronder Werkgevers Drechtsteden en de Federatie. Ook is hij verantwoordelijk voor het afstemmen van ruimtelijk-economische programmering met omliggende regio’s, die zowel economische groei als leefbaarheid in de regio ondersteunen.

MARITIEME SECTOR

De wethouder erkent het belang van samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Dat blijkt onder andere uit de vmbo-mbo-leerlijn die gemeente Hardinxveld-Giessendam eerder heeft opgezet in samenwerking met het lokale maritieme bedrijfsleven en onderwijs. Een ander initiatief betreft het Maritiem TechPlatform, waar de wethouder namens regio Drechtsteden lid is van de stuurgroep. Samen met zijn collega Burggraaf zal hij zich dus ook actief inzetten voor onder andere de maritieme maakindustrie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie