IJsvogel-kaal
IJsvogel-kaal Geldersch Landschap & Kasteelen

IJsvogelwand in Peulenpark in Hardinxveld-Giessendam

9 februari 2024 om 15:03 Natuur en milieu

HARDINXVELD-GIESSENDAM In de vierde en laatste fase van de renovatie van het Peulenpark worden natuurvriendelijke oevers aangelegd. Ook worden een ijsvogelwand met nestplekken voor ijsvogels aangelegd

Sinds 2020 is de gemeente bezig met de renovatie van het Peulenpark. Eind 2020 is gestart met de eerste fase van het renoveren van het Peulenpark. Tijdens de uitvoering is de opzet van het park grotendeels gelijk gebleven. Wel is de indeling van het park gewijzigd door enkele bomen te kappen, takkenrillen aan te leggen, de padenstructuur te veranderen en vooral te voorzien in aanplant van groen. Het werk is in het voorjaar van 2021 opgeleverd.

In de laatste fase wordt langs de oever van de Buiten Giessen een natuurvriendelijke oever aangelegd met nestplekken voor de ijsvogel (ijsvogelwand);De struiken langs de Giessen worden voor een deel verwijderd Ook worden nieuwe struiken aangeplant en waar nodig wordt de beschoeiing langs het park opgeknapt.  Afgelopen zomer zijn de voorbereidingen op de werkzaamheden uitgevoerd. Zo is onder andere een flinke snoeibeurt uitgevoerd bij de bomen in het park. In deze laatste fase worden geen bomen gekapt.

Overzicht werkzaamheden in Peulenpark
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie