Afbeelding
Esther Coumans

Nieuwe expositie in Museum Het Reghthuys: 125 jaar Christelijk Onderwijs in Giessenburg

5 oktober 2021 om 07:33 Historie

GIESSENBURG Op 1 februari 1896 werd voor de voormalige dorpen Giessen-Nieuwkerk, Giessen-Oudekerk en Peursum een christelijke school geopend. De school genaamd “School met den Bijbel” was in het begin in een klein gebouwtje op Bovenkerk, nu de Bovenkerkseweg 34-36. Al heel snel werd er een nieuwe school en een schoolhuis gebouwd, nu de Bovenkerkseweg 14. In 1986 verhuisde de school naar de Johan de Kreijstraat 2 in de nieuwbouw van Giessenburg. De school kreeg toen de naam CBS De Hoeksteen.

Dit jaar bestaat de school dus 125 jaar. Dit was voor museum Het Reghthuys voldoende reden om een expositie in te richten over 125 jaar christelijk onderwijs in het dorp Giessenburg. In het museum zijn heel veel foto’s van vroeger en nu te bewonderen. Daarnaast zijn er allerlei school-attributen uit vroegere tijden uitgestald. Maar ook de tegenwoordige tijd is niet vergeten.

De expositie is echt een bron van nostalgie. Duizenden kinderen hebben in de loop der jaren de school bezocht. Velen zullen met enig weemoed terugdenken aan die “goeie ouwe tijd”.

Nu is er gelegenheid om weer de oude sfeer van vroeger op te snuiven. Misschien is het een idee om met oud klasgenoten deze expositie te bezoeken. Organiseer een reünie met je oude klas. Naast de gebruikelijke openingstijden is het museum ook op alle werkdagen in de week geopend voor groepen.

De expositie start zaterdag 9 oktober en duurt tot 15 januari. Het museum is elke woensdag- en zaterdagmiddag geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Info: www.museumhetreghthuys.nl

advertentie
advertentie